Ha kis kutyát veszünk, és mondja az eladó, hogy be van oltva meg féregtelenítve, akkor erről helyben mikor elhoznánk kérhetek róla igazolást?
Vagy kötelesek adni?
Kérhetem h mutassák fel h be van e oltva a kutyus.
oltási könyvbe benne vannak az oltások, féreghajtás az állatorvos által lepecsételve.
Emellett tilos kutyát Magyarországon chip nélkül eladni (ez benne van az állatvédelmi törvényben) szóval annak is kell lennie a kutyában. A chip száma is benne van az oltási könyvben.
Köszi szépen a segítséget!
Azért kérdeztem mert olcsón találtam kutyust (bison havanese) és beszéltem is telón a gazdival és mondta h oltva féregtelenítve van. De akkor a oltási könyv majd ezt bizonyítja :)
igen és ezek azok az olcsó kölykök akik csak Isten tudja, hogy milyen genetikával rendelkeznek... kis eséllyel fajtatiszták, sok esetben közeli rokon párosításból születnek, patellásak, előjön náluk szívbetegség, epilepszia stb
Attól, hogy mások törvényt szegnek neked nem kellene ebben részt venned...
Ne bántsátok már szegény kérdezőt, hisz' annyira örül, hogy óccsón talált FAJtiszta havanyézt.
Majd megtanulja, hogy ilyen helyről nem veszünk kutyát. Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!