Ma délelőtt észrevettem a kutyám nyakán, közel a lapockánál egy kisebb csomót. Nem fáj neki, elég tömör. Mi lehet ez?
Bővebben:
Tehát észrevettem a csomót, kemény, kb. 1-1,5 cm átmérőjű, a bőrével együtt mozog. Volt már ilyen hasonló, megnyugodtam, hogy zsírcsomó.
Nem hagyott nyugodni a dolog, tovább simiztem a blökit és találtam még egy hasonló "kaliberű", ám nagyobb csomót, közel az előzőhöz. Itt már megijedtem, de a párom megnyugtatott.
Az imént játszottunk a kutyával és a két lapockája között is észrevettem egy csomót. Most már teljesen parázok.
A párom nyugtatgat, de én teljesen ki vagyok borulva. Hétvégén a kutyadokink nem dolgozik, a nagy hó miatt meg nem tudjuk elvinni másikhoz :(
Nem rég szült, majd muszáj volt ivartalanítani, végül az előzmények miatt veseelégtelensége lett szegénykémnek. De ebből is kilábaltunk szerencsésen.
Mi lehet ez?
A szemölcs gyakori probléma majd minden idős kutyánál, főleg spánieleknél és az uszkároknál. Ezek elfertőződhetnek, ilyenkor az állatorvos tanácsolhatja azok sebészi eltávolítását. A ciszta hullámzó tapintatú erőteljes vagy enyhén feszülő hólyagként érzékelhető a bőr alatt, míg a tumor, ami általában jóindulatú és inkább idős kutyákon jelentkezik, a bőr alatt elmozdítható tömött tapintású csomó.
Mindenképp menj el vele orvoshoz!!
Nem mondhatnám öreg kutyának, 4,5 éves és szálkás szőrű magyar vizsla. Szemölcse sem volt ott.
Persze, amint tudom viszem dokihoz, de addig megőrülök... :(
Ez lehet, hogy hülyeség, de az egyik kölyköt megtartottuk és néha elég durván játszanak... múltkor is láttam, hogy a kicsi beleharapott az anyja nyakán a bőrbe és úgy rángatta... Ettől, vagy a hatalmas esésektől nem lehet???
Hétfoig kibírja! Nem fáj neki ha hozzáérsz?
A kutyá ellenálló állatok, és szerintem lehet magától is meggyógyulna az a csomója, de jobb félni mint megijedni!
Ha elvitted dokihoz, megmondanád mi volt ez a csomó?
A válszod elore is koszi! Addig is jobbulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!