Hogyan fogyasszam le a kutyamat igy?
Figyelt kérdés
Kistermetu,ivartalanitott szuka kutyusom kicsit jobb husban van mint kellene.Egy idoben dundibb volt,de csokkentettem a kajaadagjan es a kaloriajan,es kicsit fogyott.En ugy lattam hogy mostmar pont jo,ahogy tapintottam is,erzik a bordaja,szoval nem hajas,es a vonalai is latszanak,a hasa sem log,stb.Viszont ma hogy voltunk dokinal,az azt mondta hogy meg mindig tul jo husban van.Mozog sokat,rengeteget szaladgal,ugral a masik kutyammal es velem is,sokat setalunk is,kevesebb mennyisegu kajat is kap mint regen,de nem fogy le megsem.A mostani kaja mennyiseg eleg neki,de kevesebbet ha kap,ehes.Es a masik gond hogy nagyon valogat,a kutyatapok kozul sem eszik meg akarmilyet,probaltam a light valtozatot,nem eszi,a hazikosztot is szereti,de nem mindet,es nem mindenhogy,a zoldseget nem eszi peldaul.Amit imad az a rizs,tesztafelek,puliszka(kukoricadara megfozve),tarhonya,ezek persze hussal,majjal,vagy tappal,konzervvel.Viszont ezek rettentoen hizlalnak,tesztafeleket nem is adok neki,csak nagyon ritkan,es a tobbibol is minimalisat.Szoval igy hogy valogat,es mozog is eleget,hogy fogyasszam le?mert ettol kevesebb kajat azert mar tenyleg nem kaphat,es light tapokat nem eszik meg,se fogyis hazikosztot.Mar mindent kiprobaltam,es a valogatossagara az sem hasznal ha nem kap kajat,mert hiaba ehes,attol meg egyebet nem eszik meg mint amit szeret.Es eheztetni meg nem fogom napokat,hogy ne valogasson.Nem tudtok vmi tanacsot adni,hogy hogy fogyasszam igy le??2012. febr. 3. 19:28
11/13 Akiteki válasza:
Nekem bevált a gréti mix. Fele kajája helyett szoktam adni. Csak puffasztott rizs meg hasonlók, tehát gyakorlatilag a levegővel lesz tele a pocakja.
12/13 anonim válasza:
Próbáld ki a Belcando Finest Light-ot, egy kis vízzel elkeverve szósz képződik a felületén, és a kutyák általában szeretik. Én válogatós kutyáimat ezzel szoktam etetni, és nem szokott gond lenni. Nem olcsó, de egy kisméretű, túlsúlyos kutyának nem kell belőle sok.
Ha nem eszi meg, ne adj neki mást..., szerintem gondold végig, ha mindenki azt ajánlja, akkor nem lehet hülyeség. Ha segítséget kértél, fogadd el a tanácsokat, hidd el, senki nem akar rosszat a kutyádnak.
Egyébként a Gréti mix is jó ötlet. Főzz meg csirkenyakat, rakj hozzá Gréti mixet, de az adagra figyelned kell. Az általad felsoroltakat felejtsd el, mind-mind hízlaló kaja.
13/13 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat,az orvossal is konzultaltam azota,meg fogom fogadni a tanacsokat,muszaly,mert a kutyusom egeszsegerol van szo,es nekem o mindennel fontosabb.
2012. febr. 4. 13:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!