Fogadtál már be utcáról kutyát?
Gyerekkoromban minden kóbor kutyát hazavittem, mert megsajnáltam őket amiért nincs mit enniük és inniuk. Anyu elfogadta, nem volt más választása. :)
Mindegyiknek meglett a gazdája, vagy ha nem, találtunk neki. Tőlünk kutya utcára, menhelyre soha vissza nem került és nem is fog.
Igen, eddig harmadik kutyusom, akit az utcáról fogadtam be(az első kb 16 évesen halt meg).
A mostani kutyusom csontsoványan szilveszterkor találtuk. Nem félt a durrogtatásoktól, csak éppen akkorra már kidobták(másnap már el tudtam engedni, soha nem megy el a közelemből, szóval biztos, hogy nem elszökött).
Részben a sajnálat miatt(hideg volt, ő éhes és fázott), másrészt mert odajött és tündéri aranyos kutya volt már akkor is. Amelyik kutya a megpróbáltatások után is képes bízni az emberben, az nagy szó! Ráadásul az én kutyám egy angyalka.
A család nem örült, de nagyon gyorsan megszerették és elfogadták. Azóta saját családom van és természetesen velünk van(a másik talált kutyusunk velük maradt).
32N
Találtál kutyát?
Merre? Milyen fajtát? Szelíd, aranyos?
Igen. Nem szóltak miatta, szerettük nagyon, de sajna már nincs köztünk.
Egyébként az első kutyánk is így lett, akkor még nagyon kicsi voltam. Két srác találta az utcán a kutyát és becsengettek hozzánk, hogy nem tartjuk-e meg. Megtartottuk. És a srácokat is, azóta is jó barátai a családnak :)
Egyszer igen :).
Becsöngetett hozzánk egy ember, hogy a házunkkal szemben majdnem elütött egy kutyát, tudunk-e róla valamit. Befogadtuk, nem kereste senki, végül egy nagyon kedves ismerősünk tartotta meg.
Gyerekként minden kóbor kutyust hazahordtam ami még elfogadható méretű volt(nagyobbaktól félem).
Hatalmas házban laktunk nagyiékkal,elfértek,kaja is jutott nekik bőven,mindig volt 4-5 kutyus,2 kivételével mind csak pár hónapig volt nálunk,amig felerősödtek és találtunk megfelelő gazdit.
Most panelban lakom,ide kutya nem való,de most szilveszter után egy kicsi fekete szőrgombócot találtunk séta közben,alig lehet 1-2 hónapos.szegény kóborolhatott jóideje.Hazahoztam,kicsi még,elfér,plakátok,hirdetés ellenére nincs meg a gazdija,pedig állatorvosokat is végigjártam,hátha.
Ha nem lesz gazdija,akkor gazdi kell neki,mert ránézésre elég nagytermetű kutyuli lesz,és panelba kinzás lenne.
Itt már senki semmit nem szólt,ugyanis egyedül élek,szomszédban van kutya,nem szólnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!