Miért járnak ide ilyen emberek? Ha elüti a kutyát, nem hajlandó orvoshoz vinni!
Ezt tegnap tette fel valaki,de ez már a 100. ilyen kérdés.Azért annyi szorulhatna bele,hogy orvoshoz viszi legalább.Ha én lennék az ülütött kutya gazdája,a gatyáját is lefizettetném vele,az tuti!
Titeket nem zavar? De most komolyan :(
Igaz, hogy a kutya épségéért törvényileg csakis a gazda felel, de ez nem helyes. Minden embernek felelősséggel kellene tartoznia az állatokért, még talán jobban is, ahogy más emberekért teszik. Az állatoknak nincsenek jogai, ha valaki nem viszi el a haldokló kutyáját orvoshoz, ha valaki kínozza az állatait, sosem fog kiderülni. Az állatkínzásoknak olyan kicsi része kerül bíróság elé, hogy már-már elhanyagolható.
Láttam már macskára felgyorsító autóst, napokig az úton heverő elütött ebet. Hallottam már, hogy gazdával együtt gázoltak el kutyát. És pont a múltkor olvastam, hogy egyik távoli ismerősöm kutyája elpusztult. Zebrán ment bele kocsi szerencsétlenbe, a gazdája visszalépett de nem tudta időben visszarántani a kutyát, hiába volt pórázon.
Senki sem tökéletes, mindenki követhet el hibát. És vannak ténylegesen kivédhetetlen helyzetek, többek között figyelmetlen autósok, elromlott kocsik, szűk kanyarok miatt.
Ha valaki elüt, bánt, sérülést okoz bármilyen állatnak, kötelessége lenne megállni, segíteni. Nincs rá törvény, nem lehet behajtatni, de pont ezért tartunk ott, ahol jelenleg.
És válaszolva a kérdésre, szerintem undorító, hogy valaki egy kutyás fórumon keres mentséget saját mivoltáért és tettéért, ha elütne jelen esetben egy kutyát és otthagyná, csak mert siet.
Az egy dolog, hogy te nem érzed magad felelősnek, mert elszakadt a póráz, de a tárgyaláson ez a bírót nem fogja meghatni, hidd el. :)
Jogilag te vagy a felelős mindenért, amit okoz, hiába "nem a te hibád". Én is így érezném, de a jog az más. Ha meg selejtes volt a pórázod, akkor rá lehet verni a gyártóra, mint ahogy az USA-ban szokás. :)
Ezt csak viccből írtam. :)
De jogilag így alakul a felelősök köre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!