Merjek venni mellé egy nőstényt? Ti hogy gondoljátok?
Az anyagi helyzeteddel csak Te lehetsz tisztában, mi nem :D. Vedd számba, hogy az első kutyádnál milyen kiadások voltak.
1. megvétel (remélem tenyésztőtől vettél és nem szaporítótól), ami talán a legnagyobb horderejű kiadás.
2. kutyaház, póráz, tál, telefonszámos biléta, chip (ha a tenyésztő nem rakatott bele), kezdő kajacsomag, porcerősítő
3. kölyök oltás sorozat befejezése, miután hazavitted
4. 7-8 hónapos korban ivartalanítás (!!!!).
Közben az első kutyának is bejön az 1 éves kori kombi+veszettségi.
Utána évi oltások, és két felnőtt nagytestű kutya etetése.
Számold ki, hogy belefér-e anyagilag, illetve lesz-e elég időd két ekkora kutyát nevelni, mozgatni, ápolni, szocializálni, játszatni, sétálni vinni.
Csak kennelben van? (kíváncsiság).
ha veszel mellé egy nőstényt,akkor számolj 2x ennyi költésggel,plussz mérlegeld,hogy ha tüzel a lány kutya,akkor hogyan tudod megoldani az elkülönítést..
javasolom az ivartalanítást mindkét állatnál,de főleg a lánynál..
remélem nem egy kennelben lennének egész nap a kutyák..
Ezt a fürdetést nem nevezném fürdetésnek inkább gubancmentesítésnek csak én fürdetésnek hívom.
Kaptam egy olyan olajat ami kifejezetten hosszú szőrű kutyáknak találtak ki.így a kutyának nem rossz ha fésülöm, és kullancsriasztó hatású.
igen,az ivartalanítást mindeképpen érdemes átgondolni,a tenyésztés nagyon boynulult dolog,és rengeteg pénzbe kerül,semmilyen hasznod nincs belőle..
a műtétet csak ajánlani tudom,lehetőleg még ivarérés előtt,ha a szukát nem tudod különválasztani..
előnye,hogy a kutya nem kap gennyes méhgyulladást,nem lesz álvemhes,nem lesz méh-petefészek-vagy emlőrákja,kisebb az esélye,hogy cukorbeteg lesz idős korában,tovább fog élni 2-3évvel..
a kan kutya pedig kezelhetőbb lesz és ő sem kap here-vagy prosztatarákot,és kevésbé lesz szökős..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!