Mit csináljunk a kutyánkkal ha az a szokása hogy ha mondjuk kizárjuk a szobából akkor bosszúból bepisil. Lehet valahogy tanítani hogy ezt ne csinálja?
Valszeg stresszel és azért pisil be. Úgy lehet tanítani, hogy ezt ne csinálja, hogy megtanítjátok egyedül lenni, helyre rakjátok a falka sorrendet, de ez nem két napos meló. El kell kezdeni következetesen dolgozni rajta. A kutyáknál nincs olyan, hogy bosszú. Mindennek amit csinálnak meg van az oka, és általában az ember a kiváltó ok, rosszkor erősít rá az adott cselekvésre, nincs rendben a vezetői pozíciója, nem foglalkozik eleget a kutyával.
Egyébként mennyi idős a kutya? A falkasorrenddel véleményed szerint minden rendben van? Miért kell kizárni a szobából? Mi az előzménye a dolognak?
van mondjuk olyan hogy bemegyek fürdeni és bezárom az ajtót mert hideg van az előszobában. mire kimegyek már ott a baj..
3éves egyébként. a falka sorrenddel sztem nincs baj csak a párom pl sokszor felengedi az ágyba és én úgy gondolom hogy ezt ő felfoghatja úgy is hogy ja ha ezt szabad akkor mindent szabad. nem tudom. egyébként jól viselkedik ez az egy gond van csak.
Hát szerintem sincs rendben minden a sorrenddel, különben nem stresszelné magát agyon ilyen esetekben.
Amikor elmentek dolgozni és egyedül van otthon akkor mi történik? Miből gondolod, hogy a falkasorrend rendben van?
(1. voltam)
Szerintem csak szimplán szemétkedik, bosszúból, hidd el. nyomd bele az orrát, és szidd meg(ne verd), mint a kölyökkutyáknál. Beválik. Sokak szerint ez drasztikus, de akik értelmesebbek, azok belátják, hogy a kutyákat máshogy kell tanítani, mint a gyerekeket. A kutyákkal nem tudod megértetni szóval, hogy nem szabad, nem érti, nekik szükségük van arra, hogy összekössenek dolgokat. Bepisilés=rossz
Ha sajnálod, akkor találj ki valami más rosszatm ami hozzá tud kapcsolni.
Kedves Utolsó!
Mi alapján is nevezed magad értelmesebbnek, amikor akkor baromságot mondtál, hogy az ember esze megáll?
Hát persze, a kutya össze stresszeli magát és még növeljük a benne felgyülemlett frusztrációt. Logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!