Van egy 2 éves beagle kutyánk. 2 hónapja kaptuk egy ismerősünktől, ott meg volt kötve, ezért is fogadtuk be. Nálunk rászokott a szökésre. A kerítést nem tudjuk meghosszabítani, mert nincs anyagra sajnos pénzünk. A villanypásztor ilyen esős időben nem a legjobb megoldás. Ezért szegény láncon van. Mindennap elvisszük sétálni. Meg lehet rá tanítani, hogy maradjon a kerítésen belül? Hogyan? Mi lenne a megoldás?
2010. okt. 7. 19:11
1/8 anonim válasza:
Lehet, de kicsi rá az esély, hogy 2 évesen is megtanulja.
Amíg nem lesz teljesen zárt a keretet, mindig megfog szökni.
Láncon tartani kínzás, inkább ajándékozzátok el, ahol el van engedve, de nem tud megszökni.
2010. okt. 7. 19:17
2/8 anonim válasza:
A beagle falkakutya, erős vadászösztönnel. Ha nem tudjátok megoldani a keritést, valóban jobb lenne neki másik helyet keresni. Minden rosszindulat nélkül mondom ezt.
2010. okt. 8. 08:13
3/8 Archangel válasza:
Amelyik kutya egyszer megérzi a szökés ízét, abban ilyen szempontból többet nem nagyon lehet megbízni. A német juhászaink nagyon szökősek, kénytelenek vagyunk egy egész kertnyi kennelt építeni, hogy ne vadásszák le a szomszéd macskákat. Olyan ez mint az embernél szerintem, adrenalin hajhászok :P nekik is jól esik egy kis kaland :) Erről nem hiszem, hogy le lehet szoktatni őket. Esetleg vidd be a házba, a Beagle nem egy nagy kutya! Ott viszont meg lehet rá tanítani, hogy ajtónyitáskor ne menjen ki.
2010. okt. 8. 10:31
4/8 anonim válasza:
De ha az előző gazdájánál ki volt kötve, akkor miért hoztátok el, ha ti is úgy tartjátok? Mivel vadászkutya, az orra után megy, ha elengednéd az erdőben séta közben, se lát se hall, visszahívni nem fogod tudni, csak ha ő már elfáradt.
Az unatkozó kutya szökős.
Esetleg úgymond futópóráz lehet még a megoldás/most nem tudom pontosan hogyan szokták nevezni/,ahol van rajta póráz,de futkorászhat. Földbe beleásni pár csövet,majd arra rá tenni egy zsineget.
2010. okt. 8. 13:18
5/8 anonim válasza:
szóval kikötni ahogy az utolsó is írta! :D
2010. okt. 8. 13:48
6/8 A kérdező kommentje:
A vége az lett, hogy rávettem anyáékat, hogy legyen benti kutya, vagyis értitek... Most a szobámba hoztam, itt lesz. Nem lesz belőle baja, ha a hideg után hirtelen ilyen melegbe tartom? Olyan 20fok körül lehet.
2010. okt. 8. 18:36
7/8 Archangel válasza:
semmi baja nem lesz tőle :)
gondoskodj róla, hogy mindig legyen vize :)
boldogabb lesz így, meglátod, ott van a közeledben! :)
2010. okt. 8. 21:58
8/8 anonim válasza:
Nekem a dobim egy szófogadó, jólnevelt kutya, de ilyenkor ősszel amikor kezdenek a sünik vackolni, se kép se hang, bontja keritést, és megy vadászni. Már 3 rétegü a kerités, igy talán jó lesz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!