Miért nyüszög így a kutyám? Lehet lelki baja?
Figyelt kérdés
csak mert nagyon érzékeny kutya, ha leszidom vagy rákiáltanak, rögtön elmegy a helyére és szinte megvan sértődve... majdnem mindennap elviszem sétálni, mivel kicsi az udvar ahol van. viszont sokszor mikor örül, nyüszít, nyüszög, és mostanság is ezt szokta, mikor keveset foglalkozok vele... és ma elvittem egy rövidebb sétára és mikor visszajöttünk simogattam és nyüszögött mintha elakrta volna mondani, hogy mi bántja... lehet ennyire érzékeny, bánatos vagy bármi ilyesmi egy kutya? vagy esetleg tüzelni fog? vagy lehet szervi baja ilyen esetben? mert játszani sincs túl sok kedve, bár enni eszik... azért aggódom érte... előre is köszi...2012. febr. 1. 18:40
1/1 anonim válasza:
Amikor örülnek, akkor szokott sok kutya nyüszíteni, nem hiszem, hogy ez baj lenne. Ezzel csak igyekszik még élénkebben kifejezni, hogy "jajdejó hogy végre foglalkozol velem!". De úgy általában, ha csak úgy minden ok nélkül elkezd nyüszögni, olyankor mindig akarnak valamit. Simogatást, sétát, játékot, vagy bármi. Szerintem ebben lehet a dolog nyitja, valamit szeretne, és ezt próbálja kifejezni. Ha mondjuk fáj valamijük, akkor annak más jelei is vannak. Akkor inkább csak tök váratlanul felnyüszít egyet. Legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!