Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó tanácsok mérges kis yorki...

Jó tanácsok mérges kis yorki neveléséhez?

Figyelt kérdés
Kis vakarcsom (6 hónapos yorki) mostanság felvette azt a szokást, hogy az utcán megugatja a szembejövőket (embereket is, de főleg a kutyákat). Nézem a kutyadokit, mellettem jön rövid pórázon, nem engedem hogy elől húzzon. Próbálkozom az érintéssel való kizökkentéssel, de az nem nagyon érdekli. Azt is próbálom, hogy ilyenkor megállunk, lenyugszunk, elengedjük a szembe jövőt és úgy megyünk tovább. Ha odaengedem a kutyához, akit ugatott, kissé félénk, de megszaglássza, érdeklődik, idővel játszana vele. Két másik idősebb kutyával él amúgy együtt, jól kijönnek. A két nagy nem rendetlenkedik, de a kicsi megérzi, ha izgatottak, és volt, hogy nekik ment. (Ez azt jelenti, hogy falkavezérnek képzeli magát és azt hiszi, hogy az ő dolga rendreutasítani őket? ) A kutyasuliban téli szünet van. Csak azért, mert kicsi méretű kutya, nem szeretném, ha el lenne kapatva és viselkedésproblémás lenne. Otthon amúgy csak akkor ugat, ha jelzi, hogy jött valaki, de nem megy neki, beengedi az illetőt.
2012. jan. 31. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem is 6 hónapos múlt a kislány yorkim, ő nem agresszív, de sír ha nem negedem oda másik emberhez vagy kutyához...szerintem nézz másik kutyaovit, mert én nem hallottam itt a környékünkön h bármelyik is szünetelne pedig 3 van. Vagy érdemes minden np lehordani ha van a közelben kutyafuttató.
2012. jan. 31. 16:22
 2/5 Mailerdeamon ***** válasza:
Már akkor korrigáld a pórázzal, amikor látod rajta hogy feszült és ugatni készül.
2012. jan. 31. 17:28
 3/5 anonim ***** válasza:
És ha téli szünet van? Az nem tart örökké, max 1-2 hét. A problémád megoldása ennél több időt fog igényelni, szóval ezen már nem múlik. Menjetek iskolába amint lehet!
2012. jan. 31. 17:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Az érintéssel korrigálás nem konkrétan érintést jelent, inkább bökést. Ha nem reagál, bökj erősebben.
2012. jan. 31. 18:51
 5/5 anonim ***** válasza:
hívj házhoz valaki hozzáértőt pl. ha kutyadokit szereted a kutyasuttogót, ő megmutatja mi és miért működik, vagy miért éppen miért nem, és megtanít a kutyáidat nevelni, irányítani, házirendet kialakítani stb. szóval problémamnetessé tenni a közös életeteket
2012. jan. 31. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!