Életemben először fogok kutyát tartani! Etetéssel és más egyéb jó tanácsok?
kezdjük azzal, hogy 6 hetesen még az anyja mellett van a helye.
8 hetesen a mikor el lehet teljesen választani naponta 3x4 er lehet adni neki enni de inkább 3x majd 6 hónapos kortól 2 x
A kiskutyákkal következetesen kell bánni...amit egyszer megengedünk arról már nehéz leszoktatni szóval kölyökként is azt teheti meg amit majd felnőve. (pl ha az ágyra nem mehet majd fel vagy be a lakásba akkor jobb már kölyökként így szoktatni)
szia:)
nem történik katasztrófa, ha 6 hetesen hozod el - régen ez volt az alsó határ -, bár a 8 hét tényleg szerencsésebb...
(ilyenkor már szilárdat eszik, de a tesóival játszik, és ez a későbbiekre nézve elég meghatározó...
etetést leírták...
jobb, ha nem pedigree-vel és társaival eteted, ezekben ugyanis rengeteg színezék van, és kb. semmivel sem jobb, mint a legolcsóbb tápok...
én a Dog chow-t ajánlom, vagy ha van rá keret, Happy Dog (én ezzel etetem az enyéimet), Acana, Eucanuba.
+ mehet neki maradék, főleg rizs, főtt/párolt zöldségek...
sertés csontot ne adj neki, ha lehet, könnyen elkaphat tőle betegségeket a benne lévő baktériumok miatt.
a tehén tej pedig általában meghajtja a kutyákat, de katasztrófa nem történik.
csokit, cukrosat, szőlőt ne adj neki.
(óvatosan a túl sok fehérjével és szénhidráttal is...:))
na ez most elég izének hangzik, de valójában nem történik semmi, ha megeszik egy szőlőszemet, megiszik 2 deci tejet stb...
amit be kell szerezned:
póráz, nyakörv, kutyaház!!!, játékok (csipogós labda, rágni való, húzókötél mittudomén...:)), oltások, ivartalaníttatás (hogy megelőzz soook sok kellemetlenséget), esetleg kutyasampon (bár én nem vagyok nagy fürdetés párti, a samponok tönkre teszik a bőrét. elég egy évben 1x-2x lefürdetni.)
illetve ha szeretnél kutyasuliba járni vele, akkor majd ott elmondják, ha kell még valami...:)
amúgy rosszul írta az első hozzászóló, semmi nem történik, ha akár 4 hónapos koráig a lakásban tartod, és utána kiszoktatod.
sőt, igazából ajánlott így csinálni.
az én 6 kutyámmal így volt, és érdekes módon felnőtt fejjel képesek voltak megtanulni, mi az új rend...:P
amire figyelj:
minden nap nagy séta (vagy futás/biciklizés,...) a kutyussal...
le kell fárasztanod, ha nem akarod, hogy unalmában mondjuk felássa a kertet vagy kiszökjön, kiborítsa a kukát, mindent megrágjon...
(rágás: kb. fél éves koráig lesz egy rágó időszaka, ilyenkor adjatok neki fadarabot, cupákot, vagy boltban kapható rágókát!)
jó kutyázást!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!