Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ausztriába lehet boxban...

Ausztriába lehet boxban tartani kutyát?

Figyelt kérdés
A párommal nem rég költöztünk Ausztriába és van egy Alaszkai Malamutunk akit ki szeretnénk hozni magunkhoz! Nagyon szeretjük őt 3 hetes kora óta velünk van és nem szeretnénk otthon hagyni viszont a lakásban sem szeretnénk őt tartani mert otthon egy 1000 nm-es telken szaladgál kicsi kora óta és most már 2 éves! A arra gondoltunk hogy egy nagy boxot építenénk neki az udvarra csak nem tudjuk hogy itt a box engedélyezett e vagy sem?!Sokat keresgéltem a google-ben de nem találtam erre a kérdésre választ...Ha tudtok segítsetek lécci mert nagyon fontos lenne!
2012. jan. 31. 12:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ott helyben nem tudjátok megkérdezni ? Kennelt szerintem nem tiltanak. Egy malamutnak pedig csak jobb a kinti hőmérséklet, mint a fűtött lakás.
2012. jan. 31. 15:24
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem bőr, eb őr :)

[link]

[link]

2012. jan. 31. 15:58
 13/18 anonim ***** válasza:

Hát, ha kínozni akarod a kutyát ,csak tessék. Sípol meg megb@ssza az áram...

PErsze utolsó, külföldön (legalábbis egyes országokban) a debarkálás is bevett szokás. Csak a kínzási oldalán nem nézi a sok marha...

2012. jan. 31. 16:33
 14/18 anonim ***** válasza:

Mint írtam a lakás lenne a legjobb megoldás.

Ám ha az nem megy, még mindig jobb, mint egy kennelben senyvednie.

2012. jan. 31. 16:52
 15/18 Mailerdeamon ***** válasza:
Nem értem, miért nem engeditek szabadon az udvaron?
2012. jan. 31. 17:30
 16/18 anonim ***** válasza:
Boxban egészen biztosan nem lehet kutyát tartani. Jobb helyeken előírják a minimális kennel méretet, amit négyzetméterekben mérnek, tehát a box kilőve. Itt senki sem fog biztosat mondani neked, nézd meg a város honlapját vagy írj egy e-mailt a polgármesteri hivatalnak és kérdezd meg, hogy milyen szabályok vonatkoznak a kutyatartásra!
2012. jan. 31. 17:33
 17/18 A kérdező kommentje:
Az eb őrös dolog kilőve mert kicsit brutál nekem :-/! Udvaron nem tarthatom mert egész Ausztria egy nagy udvar....de ezt leírtam az elöbb :-) hogy nem lehet udvaron tartani,mert nincsenek kerítések! Hát csakis az lesz a legjobb megoldás ha itt körbekérdezősködök!De azért köszönöm a válaszokat,lesz min gondolkodni... :-)!
2012. jan. 31. 20:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Én csak annyit tudok Ausztriáról, hogy baleset után elveszett a kutyám. Az autópályarendőrök kezdték el keresni, a rendőrség teljesen jogosan belépett minden családi ház kertjébe, még akkor is ha volt kerítés.

Szerintem biztosan lehet kennelben tartani a kutyát, mert másképpen el sem tudom képzelni, hiszen vidéki falvakban a rendőrség szabadon bejárhat a kertekbe. Az már más kérdés, hogy egyáltalán hol és mekkora kennelt engednek építeni. Csak a helyi önkormányzat vagy egy osztrák állatorvos akár tudja megmondani.

Én nem bírnék ilyen körülmények között élni, teljes túlszabályozás, borzalmas, idegen bármikor beléphet a saját kertembe, na ezért az már túlzás, gondolom a házba nem mehet be amikor akar a rendőr sem.

2012. aug. 11. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!