Hogyan tovább? A falkavezérség rögös útja?
Hát nem tudom, nálam van értelme :) Végrehajtatom a kutyával a feladatot és kész. Ha úgy veszed, hogy a feladat nem a mozgás, hanem hogy "legyél ott, ahova hívtalak", akkor végülis van értelme.
Amúgy most jut eszembe, lehet hogy emiatt csinálja néha azt a kutyám, hogy odahívom valahova, leül mellettem, és ha elindulok, nem jön velem, hanem ott marad, amíg megint nem hívom :D Viszont mozgás közben nem csinál ilyet, odajön hozzám, és tartja az én pozíciómat. Csak ha sokáig egy helyben maradok, akkor inkább a helyet jegyzi meg, mint a személyemet. Ez nem okoz problémákat a mindennapi életben, csak mostanában tűnt fel (6 éve van velem az eb), hogy agilityre járunk, és sorban állásnál a kutya néha lemarad :D
Máris hasznos volt ez a nap, megértettem, hogy a kutyám miképp fogja fel a behívást, köszönöm a kétkedést :D
Visszatérve a témához, a fejlemények engem is érdekelnének majd ;)
Ma is tanultunk valamit! :)
Még szerencse hogy fejlett problémamegoldó készsége van a kutyádnak és nem mindig csak oda megy, ahová mutattad neki :))
Panelban is gyakorolhatod vele, amiket írtunk, sőt, lakásban még könnyebb dolgod is lesz.
Azt javaslom, hogy szerezz be hozzá egy hosszú, 4 méter körüli pórázt. Ezt kiengedve tudod vele gyakorolni a behívást is, illetve meg tudod akadályozni, hogy elfusson előled.
Amúgy nem kell a lelkére beszélni, sőt, csak rántsd helyre a pórázzal abban a pillanatban, amikor a nem kívánt viselkedést mutatja és ennyi. Ha kiabálsz azzal csak bizonytalanságot mutatsz, jobb teljesen csendben lenni. Sétánál ha újra elkezd húzni, rántsd újra oldalra magad mellé majd lazítsd vissza a pórázt, szólni itt sem kell hozzá.
Szerintem az első sikereket etetésnél fogod tudni elérni vele, hiszen olyankor te vagy alkupozícióban és nem ő, nálad van a kaja, ő meg csak les. Gyakoroltass vele türelmet, behívást, tedd le a tálat de ne engedd, hogy odamenjen, ilyenek.
Ha valamiért nem sikerülne megnyitni, a [link]
oldalról le tudod tölteni.
Hasznos lenne egyébként kutyaiskolába járni, ha meg tudod oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!