Milyen bajok lehetnek, ha az első tüzelésnél fedeztetem a kutyát?
Sok helyen azt olvastam,hogy meg kell várni a 3. tüzelést,és is inkább erre hajlok,mert igen gyerek még(10 hónapos boxer,de még nem tüzelt)
Viszont van egy jó ismerősöm,aki kutyákkal foglalkozik és azt állítja,hogy ez hülyeség.
Arra lennék kíváncsi,hogy mik a következményei a korai vemhességnek?
Fajtamentők CSAK ivartalanítva adnak ki kutyát,mivel nem megélhetési állatvédők,és nem akarják,hogy az ivarosan kiadott szuka szaporulata náluk kössön ki a végén.
Ez a külföldre eladás azért is baromság,mert amit a vevő addig költ a felnőtt kutyára,míg kiér hozzá(kutya ára,karantén,szállítás,chip,útlevél stb.)annyiért ott is kap,kölyköt is.
Na meg ott is vannak gazdira várók bőven.
Kedves "Boxerörökbefogadó"!
Most hallottam, hogy ivaros boxer szukát kaptak egy menhelyről (sicc) kölyökvisszaadási kötelezettséggel. Én a NOÉ Állatotthon Boxer Fajtamentő csoportjának vagyok a tagja és azt az egyet bizton állíthatom, hogy tőlünk még a Dalai Láma se kaphatna ivarosan kutyát. Sajnos azt is tudom, hogy az utóbbi időben volt 2 menhely, akik nem adták át nekünk a bekerült boxer szukát (pedig ezért jöttünk létre: www.boxersos.hu )azzal a szöveggel, hogy van már rájuk gazdijelöltjük. Kíváncsi lennék, hogy melyik menhelyről van szó. Ha pedig nem hajlandó beírni ide, akkor meg kár volt egyáltalán felvetni itt a kérdést, mert ez így csak a mondja maga is Pista bácsi kategória.Az ivartalanításra visszatérve, nyugodtan csináltassa meg (ha felhív minket még megfizethető áru állatorvost is tudunk ajánlani), nem kell hazudnia a menhelynek, egyszerűen csak közölje majd velük a tényt, miután ivartalanította a kutyát.És hogy mikor lehet ivartalanítani, erről hónapokban mérve eltérőek a vélemények. Itt a Magyar Állatorvosi Kamara állásfoglalása olvasható.
Tévedés azt hinni, hogy a szukák elhíznak, stb. nekem 14 éves az egyik ivartalanított szukám, a másik 11 éves és semmi bajuk, nem elhízottak és az ivartalanításnak köszönhetően már biztos, hogy nagyobb eséllyel tovább élhetnek.
Üdvözlettel
JZsuzsa
NOÉ Állatotthon Boxer Fajtamentés
önkéntes
Megkérdeztem a boxer mestzertenyésztő ismerősömet,és azt mondta,baromság,amit a boxerek korai pároztatásáról mondott az ismerősöd.
Ő közel 40 éve tenyészt,és először legkorábban a 3.tüzelésnél fedeztet.
Ehhez képest született nála igen sok champion kutya.Az anyakutyákkal sem volt semmi baj,sem medence,sem más csont miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!