Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen bajok lehetnek, ha az...

Milyen bajok lehetnek, ha az első tüzelésnél fedeztetem a kutyát?

Figyelt kérdés

Sok helyen azt olvastam,hogy meg kell várni a 3. tüzelést,és is inkább erre hajlok,mert igen gyerek még(10 hónapos boxer,de még nem tüzelt)

Viszont van egy jó ismerősöm,aki kutyákkal foglalkozik és azt állítja,hogy ez hülyeség.

Arra lennék kíváncsi,hogy mik a következményei a korai vemhességnek?

2009. máj. 30. 20:29
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Fajtamentők CSAK ivartalanítva adnak ki kutyát,mivel nem megélhetési állatvédők,és nem akarják,hogy az ivarosan kiadott szuka szaporulata náluk kössön ki a végén.

Ez a külföldre eladás azért is baromság,mert amit a vevő addig költ a felnőtt kutyára,míg kiér hozzá(kutya ára,karantén,szállítás,chip,útlevél stb.)annyiért ott is kap,kölyköt is.

Na meg ott is vannak gazdira várók bőven.

2009. máj. 31. 14:03
 32/33 anonim válasza:
100%

Kedves "Boxerörökbefogadó"!

Most hallottam, hogy ivaros boxer szukát kaptak egy menhelyről (sicc) kölyökvisszaadási kötelezettséggel. Én a NOÉ Állatotthon Boxer Fajtamentő csoportjának vagyok a tagja és azt az egyet bizton állíthatom, hogy tőlünk még a Dalai Láma se kaphatna ivarosan kutyát. Sajnos azt is tudom, hogy az utóbbi időben volt 2 menhely, akik nem adták át nekünk a bekerült boxer szukát (pedig ezért jöttünk létre: www.boxersos.hu )azzal a szöveggel, hogy van már rájuk gazdijelöltjük. Kíváncsi lennék, hogy melyik menhelyről van szó. Ha pedig nem hajlandó beírni ide, akkor meg kár volt egyáltalán felvetni itt a kérdést, mert ez így csak a mondja maga is Pista bácsi kategória.Az ivartalanításra visszatérve, nyugodtan csináltassa meg (ha felhív minket még megfizethető áru állatorvost is tudunk ajánlani), nem kell hazudnia a menhelynek, egyszerűen csak közölje majd velük a tényt, miután ivartalanította a kutyát.És hogy mikor lehet ivartalanítani, erről hónapokban mérve eltérőek a vélemények. Itt a Magyar Állatorvosi Kamara állásfoglalása olvasható.

[link]

Tévedés azt hinni, hogy a szukák elhíznak, stb. nekem 14 éves az egyik ivartalanított szukám, a másik 11 éves és semmi bajuk, nem elhízottak és az ivartalanításnak köszönhetően már biztos, hogy nagyobb eséllyel tovább élhetnek.

Üdvözlettel

JZsuzsa

NOÉ Állatotthon Boxer Fajtamentés

önkéntes

2009. máj. 31. 15:07
 33/33 anonim ***** válasza:

Megkérdeztem a boxer mestzertenyésztő ismerősömet,és azt mondta,baromság,amit a boxerek korai pároztatásáról mondott az ismerősöd.

Ő közel 40 éve tenyészt,és először legkorábban a 3.tüzelésnél fedeztet.

Ehhez képest született nála igen sok champion kutya.Az anyakutyákkal sem volt semmi baj,sem medence,sem más csont miatt.

2009. máj. 31. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!