Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért sértődik meg a kutyánk?

Miért sértődik meg a kutyánk?

Figyelt kérdés
Ha játszok vele, vagy ugratunk meg mászókázik vagy trükkökre tanítom akkor egyszer csak mint aki süket fogja magát és elvonul leteszi a fejét és engem les....hiába hívom meg minden nem jön vissza...ha odamegyek hogy adok neki valami kis száraz jutalom falatkát akkor megeszi és újra kijön ugrálni...:) el lenne fáradva és pihenni megy be? Vagy csak utálja ha meg kell dolgozni egy kicsit a finom falatkákért? Ő puli kb 8 éves ..én 13/L
2012. jan. 30. 16:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tehát elmegy és nem hallgat rád, erre te odamész hozzá és megjutalmazod?

Aztán csodálkozol, hogy mindig ezt csinálja?

2012. jan. 30. 16:54
 2/9 A kérdező kommentje:
pontosan
2012. jan. 30. 16:57
 3/9 A kérdező kommentje:
kénytelen vagyok....mit csináljak vele?
2012. jan. 30. 16:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A cél, hogy ezeket a játékokat mindig te kezdd, te irányítsd és te fejezd be. HA faképnél hagy, az nagyon nagy szemtelenség tőle.

Más eszközöd nem nagyon van, úgyhogy első körben azt javaslom, hogyha nagyjából ki tudod számítani, akkor mindig addig játssz és tanulj vele, amíg ő még nagyon szeretné csinálni, és amikor éppen nagyon lelkes, akkor hagyd abba. Így következőre is kihasznál majd minden percet. Eleinte lehet, hogy nagyon hamar abba kell hagynod, de ki fogod tudni nyújtani az időt. A cél, hogy mindig te nyerj, azaz mindig te undd meg előbb, így vágyni fog rá, hogy máskor is játszhasson veled.

2012. jan. 30. 17:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Első körben ne adj neki jutalomfalatot, ha nem végzett feladatot. Ahogy a neve is mutatja, JUTALOMfalat, ezzel csak és kizárólag parancs teljesítését, vagy más pozitív cselekedetet jutalmazunk. Ha elmegy, nincs falat. Látnod kell, hogy mennyi időt bír a kutya képzéssel (ha pl fél óra után szokott lelépni, akkor ez legyen 25 perc). Amikor ennek az időnek vége (de még MIELŐTT magától felállna és elmenne), végeztess el egy utolsó, egyszerű feladatot (például "Ül!"), adj egy falatot és mehet a sima játék, a falatok pedig mennek zsebbe vagy szekrénybe, hiszen vége a képzésnek. :)
2012. jan. 30. 17:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ott rontod el hogy utána mész..

Mert ő úgy értékeli hogy elmegy--> te utána mész--> jutalomfalat=elmenni jó mert jutalmat kap érte..

Hagyd faképnél te, de akkor amikor legeslegjobban élvezi.

2012. jan. 30. 18:08
 7/9 anonim ***** válasza:
2012. jan. 30. 18:12
 8/9 Mailerdeamon ***** válasza:

Lehet, hogy sok neki agyilag a munka, vagy csak nincs kedve. Ez nem nagy dolog, máskor tanítsd kevesebb ideig és soha ne jutalmazd meg a nem kívánt viselkedését, mert azzal magad tanítod a rosszra.

Ha nem megy oda hozzád, akkor hagyd ott, rá se nézz, ne ronts tovább a helyzeten.

2012. jan. 30. 18:49
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) ezt tök jó oldal..ma pl nem akartam kimenni hozzá mert tanulnom kellett volna és nyüszített meg minden ...ki mentem hozzá és egy 15 percig bírta utána elment és hiába hívtam vissza..és ahogy első írta nem adtam neki falatkát és elmentem ...ő meg kifutott és két lábra állt ...tényleg ez a hiba amit írtok :))
2012. jan. 31. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!