Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya tanításánál csak nekem...

Kutya tanításánál csak nekem kevés a 2 kéz?

Figyelt kérdés

1 kéz jutalomfalat, 1 kéz a trükk jelét mutatja, 1 kéz a klikker, 1 kéz a kutyát vezeti rá a megfelelő mozgásra (új trükknél).

Hogyan oldják meg mások ezt a problémát? :O Vagy csak nekem okoz gondot ez?

2012. jan. 30. 12:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
47%
Igen.
2012. jan. 30. 12:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Jutalomfalatnak nem kell kéz, jutifalat-tartó, zseb, tányér, zacskó, bármi. A klikkernek az a lényege, hogy ráérsz a klikk után adni a kaját, a kutya meg fogja várni és össze fogja kötni a kettőt, mert megtanulta, hogy együtt járnak.

A kézjel egészen addig nem szükséges, amíg a kutyát a megfelelő pozícióba kell irányítani. Jeleket akkor kell bevezetni, ha az eb már a helyzetből is tudja, hogy mit akarsz, és akkor is általában hanggal egybekötve használjuk, ami megkönnyíti a kézjel hozzákapcsolását. Egyébként is sokkal jobban reagálnak a kutyák jézjelre, úgyhogy ha azt csak a legvégén teszed hozzá, akkor is tökéletesen jól meg fogja tanulni.

Szóval elég a két kéz, ha tudod, hogy mit, mikor és miért csinálsz ;)

2012. jan. 30. 12:53
 3/11 anonim ***** válasza:
41%

Én úgy oldom meg, h se klikkerem nincs, se jutifalat, se kézjel. Megmutatom mit kérek és közben mondom a parancsot.

Ne egy falatért csinálja meg, hanem azért, mert azt akarom. Ne a jutalomért akarjon nekem engedelmeskedni, hanem magam miatt. Ha pedig jutalmazni akarom, akkor hangnemet váltok és nagy-nagy simi van.

De ez én vagyok :D

2012. jan. 30. 12:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy #2 írja, ha jól csinálod, akkor elég a két kéz.
2012. jan. 30. 13:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én kb. egy hónapot gyakoroltam, mire ebbe akombóba be tudtam illeszteni az apportfát, amit szintén tartok, de közben nyomnom kell a klikkert és nyúlnom a falatért :))

Egyébknt de, az első két-három intenzíven klikkerezés káosz szinte minden gazdinak, de hamar bele lehet ám jönni, ne aggódj!

2012. jan. 30. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
52%

Eleinte mindenkinek kevés a két kéz.

Sok gyakorlással, tapasztaltaktól szakszerű segítséggel viszont hamar, élvezetesen sajátíthatod el a megfelelő, helyes használatot.

Én egyébként klikkert nem használok, hanem klikkszót: csettintek a nyelvemmel. Ez mindig kéznél van, még ha beteg vagyok, akkor is tudom produkálni a hangot, én ezt előnyben részesítem a klikkerrel szemben. :)

2012. jan. 30. 13:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
És tudsz csettintéssel formálni is? Én is klikkszózok, de új feladatnál, vagy olyasminél ahol nagyon pontosan kell időzíteni (apport-abban pillanatban mikor már hátrafelédolgozik de még nem rág) nekem kell a klikker. Te tudsz tök pontosan csittegni?
2012. jan. 30. 14:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Elég nagy kutyás tapasztalatom és rutinom van kiképzés terén is, hogy már megy. :)

Egyébként nem mondtam, hogy ezt használja bárki is, csak elmondtam, hogy én ezt használom a klikker helyett. :) Mindenki fel tudja mérni a saját képességeit, hogy ezt tudja-e alkalmazni, vagy sem, vagy egyáltalán szimpatikus-e az én módszerem. :)

Elnézést, ha félreérthető voltam! :)

2012. jan. 30. 14:04
 9/11 anonim ***** válasza:
49%
ha folyamatosan beszélsz a kiskutyádhoz, és változtatod a hangszined a feladat helyességének arányában, a kutyus minden kaja, klikker nélkül örömmel fog veled dolgozni.
2012. jan. 30. 14:24
 10/11 Hovarju ***** válasza:

Először nekem is kevés volt :-))

Valahogy mindig útban volt a klikker. Sose tudtam időben klikkelni, jutifalatot adni stb.

Én a tanítás elején nem is használtam. Aztán eltelt néhány hónap, okosodott a kutya és én is. :-)

Ma már használom a trükkök pontosításánál és új trükk tanításánál is.

Sőt azt gondolom, hogy a mostani tudásommal (még bőven van mit tanulnom), már egy újabb kölyök kutyát hatásosabban tudnék tanítani.

Szóval ne add fel. Sok gyakorlással menni fog.

2012. jan. 30. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!