Kaptam egy bordert tavaly szeptemberben, de mindent szét szed és tönkretesz a fél kert fel van ásva és szökik, nem ők a legokosabb kutyák?
Már régóta vártam egy ilyen kérdést. Látom jó sokan válaszoltak rá. Azt remélem sokan fogják elolvasni és ezek után csak akkor választják ezt a fajtát, ha ismerik és van idejük foglalkoztatni. Igen, a Border okos kutya, de épp ezért szüksége van feladatokra, elfoglaltságra.
És, hogy a kérdésedre is válaszoljak: keress neki egy megfelelő gazdát, aki ki tudja elégíteni az igényeit. És következő kutyának -ha lesz, válassz valami idősebb nyugodtabb kutyát. Bár ha nincs rá időd és kedved, inkább ne vegyél semmilyet. Nevelés és foglalkozás híján bármilyen fajtát választasz, mindegyik rombolni fog.
Szerintem neked nem való border kutya a sokkal jobb lesz neki hogyha eladod...milyen gazda vagy te???
okos a border igen de iszonyat energikus.. okos-okos de nem úgy születik nevelni kell és tanítani órákat sétálni vele frizbizni szerintem te se olvastál utána hogy milyen kutya
-,-"" az ilyen idióta emberek miatt van ennyi kutya a menhelyen... gondolj csak bele hogy ilyenek miatt hány kutya szenved az utcán a menhelyek tele stb... ha megpróbálnád össze számolni szerintem több mint 1 millió lenne...
Heti 3-4x sétáltatja valaki a kutyát? Gondolom az illető is csak 3-4x szarik egy héten. Kutya nem kötelező mindenkinek, a jelek szerint neked sem való, mert semmit nem tudsz a kutyatartásról A kutyák ÉLŐLÉNYEK, gondoskodni kell róluk, nem kerti dísznek valók.
A Border Collie nagyon gyorsan tanul, de időt kell rá szánni. Remélem, nem az utcára dobtad ki, hanem olyan gazdihoz került, aki tud is vele foglalkozni, hiszen napi 2 óra séta - reggel és délután, vagy este -, valamint még egy óra foglalkozás kell neki legalább, hogy elfáradjon, különben a fent említett problémákba ütközött. Nem a kutya volt hülye, Ti nem foglalkoztatok vele úgy, ahogy kell. Ha mindenáron akarsz kutyát - bár a jelek szerint nem való neked kutya - akkor javaslok egy plüsskutyát, azzal nem kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!