Kaptam egy bordert tavaly szeptemberben, de mindent szét szed és tönkretesz a fél kert fel van ásva és szökik, nem ők a legokosabb kutyák?
"de akkor ne írják már mindenhová, hogy a legokosabb kutya, mert az ember erre már tényleg azt gondolja, persze akkkor jó kutya lesz meg minden.
Kutyasuli nincs a környéken én meg nem értek hozzá, hogy kéne tanítani :O"
Mint azt írtam, a border okos. Az viszont itt egyértelműen kiderült, hogy nektek csak kerti dísznek kellett volna, és a tartására gyakorlatilag alkalmatlanok vagytok. Szerintem tedd meg azt a szívességet neki és magatoknak, hogy keresel neki egy megfelelőbb gazdát. Britt mentés linkje lent. Vagy erőltesd meg magad és nőjj fel hozzá.
Igen a borber nagyon intelligens kutya, de MEG KELL NEVELNI! Mert az intelligenciáját másra fogja használni. Az általad gondolt okosság az nevelés és idomítás eredménye. Kutyaiskolába kell vinni és el kell kapni a grabancát, ha rosszat csinál. Meg kell neki tanítani, hogy mit lehet és mit nem. Sokat kell mozgatni, kivinni sétálni futtatni.
Soha sem az állat a hibás, hanem a gazdája, mert az teszi ilyenné. A viselkedés tükrözi, hogy mennyi időt fordított a gazdája a nevelésére, és ha ostobának tartod a kutyádat azzal magadat minősíted.
Következetes neveléssel, kutyaiskolával egy álomkutyát lehet a borderből nevelni.
Milyen ivarú? Mert a szökdösés és a nem kívánt almok ellen célszerű a kutyát ivartalanítani (ha még nincs).
kan kutya, de még csak 7 hónapos, még nem is emeli a lábát, szerintem úgy kiskutyákat se tudott csinálni...
szerintme inkább eladom és veszek helyette egy másik kutyát valami kisebbet.
Semmilyen kutyát ne vegyél.
Állítólag létezik a Földön jó néhány ember, akinek nincs kutyája, mégis jól elvannak.
Nem mindenki alkalmas kutyatartásra.
nem kell mindenkinek kutyab*zinak lenni. így van.
nem kell mindenkinek kutyát tartani sem!
ha egy ilyen aktív kutyára csak heti 3-4x jut idő egy-egy sétára, akkor inkább ajándékozzátok el, és ne vegyetek helyette semmilyet!
Add el és vegyél helyette egy kertitörpét.
Az nem szabja szét a ruhákat, nem fog lyukat ásni, nem fog megszökni, sőt, még sétáltatni se kell.
Kész főnyeremény. Nektek.
EZ fájt...
Igen a legokosabb kutya, mert nagyon hamar megtanulja a parancsszavakat.
És tudod? Neki hatalmas a mozgás igénye, amit heti 3-4sétával nem lehet levezetni. Ezért ő unatkozik és feltalálja magát. Lásd: szökik,ás,ruha leszedés.
Szerintem sürgősen ajándékozd el szegényt egy jó gazdihoz, és te ne vegyél kutyát, max plüsst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!