Mi a véleményetek a teljesen hófehér akitáról?
Némi tapasztalatom van. És az osztálytársam kutyáinál megbizonyosodott, hogy a kellő magabiztosságom is meg van egy akitához.
17 éves vagyok, enyém lenne a kutya, azért dolgozom már vagy fél éve, hogy tudjak venni egy kutyát, megcsinálni rendesen a kerítést és megteremteni a kutyának a hátteret.
A kutya étkeztetésében anyukám is "belepénzel", de maga a kutya projekt az én ötletem.
Köszönöm szépen!
Gondolom neked is van akitád vagy volt.. Személyes tapasztalatokat tudnál írni, ha szépen megkérlek?
Ó, köszönöm!
Olvastam, hogy a kutyának lehetnek öröklött bajai, porckopások, meg ilyenek. Azokkal szembwn valami vitamint vegyek neki, amíg kicsi? Vagy valami vitamint vegyek neki? Ha néha rossz időben beengedem a jázba akkor azt fogja hinni, hogy neki ez is a helye?
Gond, ha nem törzskönyvezett a kutya?
Milyen kutyaólat vegyek neki?
Száraz táp jó neki nagyobb és felnőtt korában? Származása miatt adjunk neki rizst, meg egyéb ázsiai kajákat?
Előre is köszönöm a válaszokat. És csak azért tartok ilyen kérdédeket fontosnak, mert tényleg jót akarok neki. És hogy ne legyek az a tipikus "rossz" gazda, aki elkényezteti. De mégis mindene meglegyen.
remélem, nem gond, ha én is válaszolok a kérdéseidre, nekem egy 4 hónapos hófehér akita inum van. :) Különleges fajtabetegségekről nem tudok, a porckopás a legtöbb nagytestű kutyánál probléma lehet, a Luposan Gelenkkraft-ot szokták ajánlani, én is most rendeltem. A házba beengedésről nekem az a véleményem, hogy kölyökkorban én legalább éjszakára beengedném, így könnyebben összeszoktok, és a régi környezetéből kiragadott megijedt kiskutyának is megnyugtató a jelenléted(bár az én kutyám az első naptól fogva egy hangot nem nyüszített éjszakánként :D) Később, amikor kiszoktatod, akkor mehet a kutyaóljába. De ne félj, ha meglesz a tisztelet irántad, a falkavezér iránt, akkor nem fogja azt gondolni, hogy a házban a helye.
A törzskönyv a legfontosabb! Nagy gond, ha nincs. Persze, ha menhelyről fogadsz örökbe, akkor nem, de én is azért vásároltam kennelből, mert nem találtam menhelyen akitát. A törzskönyvvel lehet biztosítani, hogy egészséges, betegségektől mentes, jó idegrendszerű kutyát kapj. Ne akard megspórolni a tk. árát, mert többszörösen fogsz fizetni az állatorvosnál.. Olvass utána ennek a kérdésnek, nagyon jó válaszokat írtak itt az oldalon.
Én kölyökkutyának való száraz táppal etetem, néha kap konzervet, plusz a jutalomfalat. De fontos, hogy jó minőségű táppal etesd. Rizst adhatsz neki, de más "ázsiai" kaját ne, eléggé fűszeres, nem tesz jót a kutyáknak.
És még csak tanácsként írom, hogy attól, hogy az osztálytársaid kutyáival jól kijössz, nem jelenti azt, hogy egy akitával is bírsz, saját tapasztalat. :) Az akiták jelleme merőben eltér az "átlagtól". de ha meglesz a kötődés köztetek, akkor majd nem győzöd csodálni, hogy milyen csodálatos kutyád van :) h még van kérdésed van, akkor írj nyugodtan. :)
Áá, köszönöm! Ha tudnád, hogy most mennyire felcsibáztál!
Édesapám egyik ismerősének an akita kutyája. És ő azt mondta, hogy szerinte felesleges a tk mert ha látom a szüleit, én is meg tusom állapítani nagyvonalakban, hogy igaza van-e a tenyésztőnek.
Meg akitől szeretnék kiskutyát vásárolni, annak a hölgynek a kutyái nyertek díjat. Gondolom arról van papírja.
Az apa egy fehér kutyus, az anya pedig egy csíkos akita.
A törzskönyv önmagában nem garancia semmire.
Kérdezd meg, hogy a szülőket elvitték-e szűrővizsgálatokra az öröklött betegségek ellen (mint pl. a porckopásnak titulált diszplázia) és ennek igazolása rajta van-e a törzskönyvön, vagy adnak-e másolatot belőle?
Ragaszkodj a szerződéshez, melyben vállalják, hogy a kiskutya egészséges az átadáskor, a fajtajellegnek megfelelő és erre kártérítési garanciát is vállalnak.
Nem kevés pénzt fogsz otthagyni, ragaszkodj hozzá, hogy írásos nyoma legyen, hogy ezért egy minőségi kutyát kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!