Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a teljesen...

Mi a véleményetek a teljesen hófehér akitáról?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni magamnak egy akita kutyát, de nem tudom eldönteni, hogy melyik színben a legszebb..
2012. jan. 27. 19:02
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Az nem tetszik annyira anyukámnak.:(
2012. jan. 27. 20:06
 12/27 anonim ***** válasza:
Van tapasztalatod kutyákkal kapcsolatban, kérdező? Ki lenne a kutya gazdája, anyukád, apukád vagy Te? Hány éves vagy?
2012. jan. 27. 20:10
 13/27 A kérdező kommentje:

Némi tapasztalatom van. És az osztálytársam kutyáinál megbizonyosodott, hogy a kellő magabiztosságom is meg van egy akitához.

17 éves vagyok, enyém lenne a kutya, azért dolgozom már vagy fél éve, hogy tudjak venni egy kutyát, megcsinálni rendesen a kerítést és megteremteni a kutyának a hátteret.

A kutya étkeztetésében anyukám is "belepénzel", de maga a kutya projekt az én ötletem.

2012. jan. 27. 20:39
 14/27 anonim ***** válasza:
Értem, már megijedtem, hogy "csak" egy kutyára vágyó tudatlan 10 év körüli gyerek vagy, ne haragudj, tévedtem :) Ez esetben kívánok Neked sok sikert hozzá!
2012. jan. 27. 20:48
 15/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Gondolom neked is van akitád vagy volt.. Személyes tapasztalatokat tudnál írni, ha szépen megkérlek?

2012. jan. 27. 20:57
 16/27 anonim ***** válasza:
Nem teljesen... Önkéntes vagyok, volt már dolgom egy akita keverékkel, ha akarod, róla tudok mesélni, egyébként nem, nem volt ilyen kutyám. Csak mivel ez a kedvenc fajtám, rengeteget olvasok utána. Mire vagy kíváncsi? Nyugodtan kérdezz, aztán vagy tudom a választ, vagy nem :)
2012. jan. 27. 21:04
 17/27 A kérdező kommentje:

Ó, köszönöm!

Olvastam, hogy a kutyának lehetnek öröklött bajai, porckopások, meg ilyenek. Azokkal szembwn valami vitamint vegyek neki, amíg kicsi? Vagy valami vitamint vegyek neki? Ha néha rossz időben beengedem a jázba akkor azt fogja hinni, hogy neki ez is a helye?

Gond, ha nem törzskönyvezett a kutya?

Milyen kutyaólat vegyek neki?

Száraz táp jó neki nagyobb és felnőtt korában? Származása miatt adjunk neki rizst, meg egyéb ázsiai kajákat?

Előre is köszönöm a válaszokat. És csak azért tartok ilyen kérdédeket fontosnak, mert tényleg jót akarok neki. És hogy ne legyek az a tipikus "rossz" gazda, aki elkényezteti. De mégis mindene meglegyen.

2012. jan. 27. 21:19
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

remélem, nem gond, ha én is válaszolok a kérdéseidre, nekem egy 4 hónapos hófehér akita inum van. :) Különleges fajtabetegségekről nem tudok, a porckopás a legtöbb nagytestű kutyánál probléma lehet, a Luposan Gelenkkraft-ot szokták ajánlani, én is most rendeltem. A házba beengedésről nekem az a véleményem, hogy kölyökkorban én legalább éjszakára beengedném, így könnyebben összeszoktok, és a régi környezetéből kiragadott megijedt kiskutyának is megnyugtató a jelenléted(bár az én kutyám az első naptól fogva egy hangot nem nyüszített éjszakánként :D) Később, amikor kiszoktatod, akkor mehet a kutyaóljába. De ne félj, ha meglesz a tisztelet irántad, a falkavezér iránt, akkor nem fogja azt gondolni, hogy a házban a helye.

A törzskönyv a legfontosabb! Nagy gond, ha nincs. Persze, ha menhelyről fogadsz örökbe, akkor nem, de én is azért vásároltam kennelből, mert nem találtam menhelyen akitát. A törzskönyvvel lehet biztosítani, hogy egészséges, betegségektől mentes, jó idegrendszerű kutyát kapj. Ne akard megspórolni a tk. árát, mert többszörösen fogsz fizetni az állatorvosnál.. Olvass utána ennek a kérdésnek, nagyon jó válaszokat írtak itt az oldalon.

Én kölyökkutyának való száraz táppal etetem, néha kap konzervet, plusz a jutalomfalat. De fontos, hogy jó minőségű táppal etesd. Rizst adhatsz neki, de más "ázsiai" kaját ne, eléggé fűszeres, nem tesz jót a kutyáknak.

És még csak tanácsként írom, hogy attól, hogy az osztálytársaid kutyáival jól kijössz, nem jelenti azt, hogy egy akitával is bírsz, saját tapasztalat. :) Az akiták jelleme merőben eltér az "átlagtól". de ha meglesz a kötődés köztetek, akkor majd nem győzöd csodálni, hogy milyen csodálatos kutyád van :) h még van kérdésed van, akkor írj nyugodtan. :)

2012. jan. 27. 22:15
 19/27 A kérdező kommentje:

Áá, köszönöm! Ha tudnád, hogy most mennyire felcsibáztál!

Édesapám egyik ismerősének an akita kutyája. És ő azt mondta, hogy szerinte felesleges a tk mert ha látom a szüleit, én is meg tusom állapítani nagyvonalakban, hogy igaza van-e a tenyésztőnek.

Meg akitől szeretnék kiskutyát vásárolni, annak a hölgynek a kutyái nyertek díjat. Gondolom arról van papírja.

Az apa egy fehér kutyus, az anya pedig egy csíkos akita.

2012. jan. 27. 22:52
 20/27 Akiteki ***** válasza:

A törzskönyv önmagában nem garancia semmire.

Kérdezd meg, hogy a szülőket elvitték-e szűrővizsgálatokra az öröklött betegségek ellen (mint pl. a porckopásnak titulált diszplázia) és ennek igazolása rajta van-e a törzskönyvön, vagy adnak-e másolatot belőle?

Ragaszkodj a szerződéshez, melyben vállalják, hogy a kiskutya egészséges az átadáskor, a fajtajellegnek megfelelő és erre kártérítési garanciát is vállalnak.

Nem kevés pénzt fogsz otthagyni, ragaszkodj hozzá, hogy írásos nyoma legyen, hogy ezért egy minőségi kutyát kapsz.

2012. jan. 27. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!