Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell mindenkit lefikázni...

Miért kell mindenkit lefikázni, akinek kisebb testű kutyája van a standard méretnél?

Figyelt kérdés
Most olvasgatok a yorkikról, hogy nem létezik extra mini méretű! Hát itt ül az ölemben egy 2 éves,1,5 kilós yorki. Akkor ő egy büdös kis korcs, akit el kell irtani? Vagy vigyem be a rendőrségre? Szánalmasak vagytok!
2012. jan. 27. 15:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%
Van yorkienk. A kennel kiválasztása előtt, ahonnan vettük alaposan utánajártam a magyar tenyésztőknek. Van TENYÉSZTŐ ismerősöm (magyar, de külföldön él), végül az általa javasolt kennelek egyike mellett döntöttünk a családdal. Téged személyesen nem ismerlek, sem a kutyádat. De azt tudom, hogy aki kisméretű kutyát szaporít (függetlenül attól, hogy ad-e mellé tk-et) azt nem a fajta érdekli, csak a divatőrület kiszolgálása a pénz miatt. És az, aki egyetlen egy párosítást a pénzért oz le, nem tenyésztő és soha nem is lesz az.
2012. jan. 27. 16:05
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is yorkim van, én tenyésztőtől vetem jelenleg 6 hónapos múlt és 2,2kg, elvileg nem lesz nagyobb 3,1kg-nál ami a standard. Semmi baj a kutyusoddal, arra mondják az emberek h mindenki tenyésztőtől vegyen és nem kutyagyárostól aki a mini meg extra mini szöveggel próbálja eladni a sokszor előforduló h rossz körülmények között tartott picijeit. Meg általában aki törzskönyveztet az már nem lehet olyan vészes és azoknak standard a kutyájuk szóval enm írják ki h mini meg extra mini. Ez egy ördögi kör, az enyém törzskönyves de én meg azért aggódok h picit nagyobb lesz mint a standard bár az elején minél nagyobbat akartam h ne legyen olyan kis apró,.
2012. jan. 27. 16:06
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Előfordul, hogy egy tenyésztőtől vett, törzskönyves yorki kisebb lesz, mint a standard. Én is ismerek egyet, szegény több, mint 10éves (akkor még divat sem volt szerencsére), de még mindig kutya és az átlagsúlya 1,5-1,8kg közt mozgott egész felnőtt korában! Ő is egy normál yorki, nem mini, nem extra mini, csak kisebb, mint a standard, tenyésztésre alkalmatalan.

Akik viszont úgy árulják a kutyát, hogy extra mini yorki azok szaporítók és vagy tényleg yorkit kapsz (amit lehet 5-6hetes korban választanak el a 8-9helyett, vagy csak tényleg agyon szaporított), vagy keveréket ami yorkinak néz ki.

Itt is azokat szokták lebeszélni a vásárlásról, akik nem sima yorkit szeretnének, hanem nekik extra mini kell, mert hallották, hogy van olyan.

Arról szó sincs, hogy egy kutyát ki kéne írtani, maximum arról volt esetleg szó, hogy a tenyésztésből/ szaporításból az ilyen egyedeket ki kell-, illetve már be sem szabadna vonni.

Attól, hogy egy normális yorki kisebb, mint az átlag ugyanúgy élhet teljes életet mindenféle probléma nélkül. De ha azért kisebb, mert egészségtelenül túl van szaporítva, akkor viszont előjöhet rengeteg genetikai probléma az élete során amire a leendő gazdi nem is gondolt mikor megvásárolta.

2012. jan. 27. 16:06
 14/25 anonim ***** válasza:
Van törzskönyve?
2012. jan. 27. 16:08
 15/25 anonim ***** válasza:

16:06

Nem kell neked sem aggódnod, ha nem eteted túl normális súlya lesz. Itt van egy súlyszámoló oldal, ami meg tudja saccolni, hogy mekkora lesz a kölyök felnőttkori súlya:

[link]

2012. jan. 27. 16:10
 16/25 anonim ***** válasza:
71%

Nekem a törpe snacim kisebb az átlagnál akkor ő most egy mini törpe snaci?

És ha keresek egy mini törpe snaci kant, és lehozok egy almot, és ebből összenyomom a legkisebbeket akkor meg lesz extramini törpe snacim? Uána meg jön az extraszupermini meg az ultraextrahyperszupermini és a végén lesz egy egér méretű kutyám. De jó.

2012. jan. 27. 16:12
 17/25 A kérdező kommentje:
Igen, van törzskönyve! Nem akartam extra minit, de olyan aranyos volt, hogy nem tudtam otthagyni! Nem is akarták eladni! Azért mentem, mert elő akartam jegyeztetni magam az új alomra a tenyésztőnél, de ebbe a kis szerencsétlenbe egyből beleszerettem! Nagyon tud szeretni, de mindenki szánalommal néz rá! Pedig nagyon erős, okos, játékos kutya! Csak ilyen kicsi! Lehet, hogy egy kicsit hibás, de az enyém! :-) Ja, és elég drága volt!
2012. jan. 27. 16:14
 18/25 Akiteki ***** válasza:
86%
Nekem meg a tibeti terrierem maradt 2 centivel a standard alatt. Fenébe, hogy már 7 éve kiheréltettük, nem tudom gyártani a minitibetiket.
2012. jan. 27. 16:16
 19/25 A kérdező kommentje:
De már kiheréltettük, mert nem szeretném tenyészteni, szaporítani, csak hobbi célra tartom! Szóval, ezért sem kövezhettek meg! :-)
2012. jan. 27. 16:17
 20/25 anonim ***** válasza:
27%
Ja, persze ...
2012. jan. 27. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!