Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy döntöttétek el, milyen...

Hogy döntöttétek el, milyen kutyát akartok?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, hogy a következő kutyám akita vagy amstaff legyen.

Teljesen más karakterű kutyák, mégis ugyanúgy tetszik mindkettő. Kezdek kicsit az akita felé hajlani, mert jelleméből adódóan talán nagyobb kihívás, illetve az amstaff elég divatos mostanában.

Volt már valaki ilyen helyzetben? Hogy döntöttetek?

2012. jan. 27. 00:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Sok szempontom volt.

Mivel nem állok jól anyagilag, de mindenképpen megfelelő táplálást szerettem volna biztosítani, ez egy nagytestű kutyánál nem sikerült volna, így kistestű kutya lett az első szempont.

Mivel szeretek a szőrével bíbelődni (beletűrni az ujjaimmal, fésülgetni), így hosszú szőr lett a második szempont.

Én nem vagyok aktív ember, nem kirándulok, szóval elég lusta vagyok, úgyhogy inkább nyugodt, lusta kutyafajtát szerettem volna. Így a Yorki például alaphangon kilőve.

Aztán az is szempont volt, hogy lehetőleg ne dupla rétegű bundája legyen, mert azt nehezebb ápolni.

Végül is egy Pekingi Palotakutyám lett, mert kistestű, hosszúszőrű (bár kétrétegű...), társasági kutya, ami nekem stimmel, és elég nyugodt fajta (feltéve, ha nem egy idős házaspár neveli az emberek ellen, agresszívnak...).

Jah, és nem szerettem volna azt sem, hogy "agyilag" túl aktív legyen, mert tudok én trükköket tanítani, de úgy nincs energiám voglakozni egy nagyon intelligens kutyafajtával, mint ahogy mondjuk egy Border Collieval kell.

Persze nekem is utolsónak maradt legalább három kutyafajta. Mivel ebből a háromból kettőt lehetetlen "beszerezni" Magyarországon, így lett a Pekingi. Egyébként, ha lett volna rá pénzem, hogy igazi tenyésztőtől vegyek (aranyáron) és nem Mo.-on szaporítótól, akkor a másik két kutya közül választottam volna és most nem Pekingim lenne. De sürgős volt nekem a kutya, mert nem sokkal előtte halt meg az előző kutyám, és élet-halál között lebegtem kutya nélkül. :-)

És amúgy olyan kutyafajtát se szerettem volna választani, ami nagyon elterjedt (nem tudom, miért), de végül ilyen lett. :D Sőtt, szerintem a Pekingi Palotakutya (köznyelven Pincsi) az egyik legismertebb kutyafajta Mo.-on a tacskó, németjuci mellett.

2012. jan. 27. 10:27
 12/17 anonim ***** válasza:
Ja, ne értsétek félre, a pekingit tenyésztőtől vettem! De háromszor kevesebbe került ő a tenyésztőnél Mo.-on, mint a másik két kutyafajta külföldön.
2012. jan. 27. 10:33
 13/17 anonim ***** válasza:
60%
Az amstaffra voksolnék, mert volt hasonló kutyánk, és ismerem a jellemét, az akitát viszont csak hallomásból.
2012. jan. 27. 11:07
 14/17 anonim ***** válasza:
Én németjuhász választottam,hogy miért? AZért,mert amikor kerestem kutyát akkor sok tetszett, de mivel sportolok így valami sportosabb kelett :) Szűkítettem a listát amíg csak kettő maradt és akkor kettő között kelett döntenem. Azért maradt a németjuhásznál mert jobban passzol a jellemehez. Meglátod ez majd nálad is ki kell alakuljon :) De gondolkozz sokat és tedd fel magadnak a kérdés,hogy miért jó az akita és miért az amstaff? Lessz egy rangsor és az alapján el tudod dönteni,hogy melyik nekedvaló kuytus :) Ha nem akkor kérj egy szakembertől segítséget :) egy két teszt után ő tudni fogja,hogy mit tanácsoljon :)
2012. jan. 27. 13:43
 15/17 anonim ***** válasza:
akkor én leszek a nem követendő példa, én a kedvenc kutyafajtámba(mellesleg akita inu :D) 4 évesen szerettem bele egy mese alapján. Akkor még azt sem tudtam, hogy mik az igényei, milyen a jelleme(a mesében egy kicsit túloztak), de a szerelem már megvolt. Később utánanéztem, és amit olvastam, csak megerősített, hogy nekem egy ilyen kutya kell. Ezután gyűjtögettem, felvettem a kapcsolatot egy tenyésztővel, és most itt fekszik a lábamnál a kis szőrgombóc. Ha az akitát választod, készülj fel rá, hogy nem lesz könnyű az elején, de hidd el, megéri. :)
2012. jan. 27. 17:17
 16/17 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, nekem a következő kutyám menhelyi amstaff jellegű keverék lesz, úgyhogy megértem a döntésképtelenséged. :D
2012. jan. 27. 17:20
 17/17 nijuugo válasza:
46%
Én úgy döntöm el milyen kutyát vegyek, hogy megnézem a fajta jellemzőit!!! És úgy ellehet általában dönteni. (én az akitát választanám)
2012. jan. 27. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!