Mire van szüksége egy Yorkshire terriernek?
Mivel őket gyakran elkényeztetik és ezért hárpiává válnak, először is egy nagy adag következetességet szerezz be. :)
Mire jön, találjátok ki, hogy mit szabad neki és mit nem és egyértelműen adjátok a tudtára.
Ezen kívül neki is nagy szüksége van a rendszeres sétákra, tehát fog kelleni kicsi hám, könnyű póráz, minőségi kutyatáp, egy saját fekhely. Illetve egy kutyakozmetikus telefonszáma.
A yorkit nem ölebnek tenyésztették, hanem kotorékmunkára, vadászati célra.
Arról, hogy hogy az adott kutya miként viselkedik soha nem ő tehet, hanem a gazdája, aki kihozta belőle a kiállhatatlan, mindenkit megtámadó kis sárkányt. Azonban elsősorban ők is kutyák - ha kutyaként bánnak velük, ugyan olyan kiegyensúlyozottak lesznek, mint bármilyen más fajta.
Egy kutyànak nem is kell hogy hasznos legyen,cegy kutyàt csak szeretni kell,és àpolni.
Hàt szerintem vegyél neki egy kosarat amiben majd tud aludni.
Legyen 1 itato tàlja,és egy etetö.(ami fémböl van)
télre vegyél neki baba zoknit és huzd a làbàra.
vegyél neki poràzt:)
és kutya shampont:)
meg valami jàtékot,a te plusmaciaid kozul is vàlaszzthacc neki:)
A kutyát mindenképp tenyésztőtől vedd, különben sok bajod lehet vele. Ami kell: állatorvos, és megfelelő oltások, védettség, féreghajtás, stb.
Etető, itató tál, lehetőleg jó minőségű táp, nyakörv, póráz. Néhány játék, fekhely, kutyakefe.
A szőrét rendszeresen kell ápolni, időnként kutyakozmetikushoz el kell vinni.
Azt tudnod kell, hogy a vételár és az első pár hónap 100-130 ezer alatt nem áll meg.
Na, jó vegyes dolgokat olvastam :)
ZOL-nak igaza van.
Egyébként nekem keverék Yorkim volt... és életem során őt szerettem a legjobban, másfél év kellett, míg kicsit túllettem a halálán :(
Egyébként tudd: nagyon aktív kutya, de nagyon okos is !
Hogy hogy fog viselkedni, valóban kizárólag tőled függ! Mit engedsz meg neki !
Mozgást biztosíts ! Igaz, nekünk van udvarunk, és amikor kint voltunk, mindig ott volt körülöttünk. Imádott focizni, "kincset ásni" ... és mindig ránk nézett, és figyelte, meg vagyunk-e vele elégedve. Totál kommunikált velünk. Igaz, szót is fogadott.
Attól, hogy szerettük, neveltük is.
Nagyon szeretnék újra egy yorki-keveréket (én keverék kutyusok híve vagyok - azok egészségileg tuti erősebben).
Nagyon ajánlom : Cesar Millan - A csodálatos kutyadoki másorát a National Geogr-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!