Most akkor lehet kutyát sétáltatni póráz nélkül vagy nem?
:DD Jót nevettem a válaszokon!:) Végülis valóban minden csak nézőpont kérdése.
Viszont én meg azt mondanám, hogy a kutya vérmérsékletét is nézni kellene. Az én 3 hónapos kiskutyám például szebben jön utánam, mint a legtöbb idősebb kutya, sőt ha szólok, akkor a játékot is abbahagyva rohan hozzám, nem úgy, mint azok, akiknek órákig kiabálhat a gazdája és le sem szarják.:) Na már most ha az én kutyám 2,6 kg, nem harap, nem ugat, visszajön, ha hívom, akkor miért kellene póráz rá? És azokra miért nem szólnak soha, akinek teljesen szocializálatlan a kutyája és felnőtt kutya létére nem tud szépen játszani a többi kutyával? Ezen mindig kiakadok!:@ Ma is azért kezdtek szerintem közelíteni a közterületesek, mert találkoztunk az egyik kis barátjával és mivel mindkettő kölyök, elég vadul tudnak játszani, de csak kívülről tűnik annak, mert sosem bántják egymást sem... Miért bántja őket, ha szépen játszik két kölyök kutya?:S
Már megint ugyanaz a téma és már megint mindenki nyomja a tévinformációkat!
Nem kiabálok, csak nyomatékosítom, hogy mindenki megértse:
- BELTERÜLETI közterületen kutyát csak PÓRÁZON szabad vezetni.
- Szájkosár használata SEHOL SEM KÖTELEZŐ, kivéve az agresszív viselkedésű EGYEDEKnél. Konkrét fajtára NEM teheti kötelezővé az önkormányzat, mert erre nem terjed ki a jogköre.
(A tömegközlekedés más tészta, az nem közterület.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!