Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Német...

Mi a véleményetek a Német juhász fajtáról?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem ezt mert szeretnék egy új kutyust a másik kettő mellé és egy Német juhász keverék kutyus lett a kiválasztott. Csak szeretnék felkészülni mikre számíthatok és hogy mégis tudjak mást is a fajtájáról.

A válaszokat előre is köszönöm.

2012. jan. 26. 13:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nagy mozgásigénye van. Hűséges okos jó házörző, ha emberekhez van szoktatva emberszerető de nem fog oda bújni senkihez csak a szűk családhoz. Jó sportkutya szereti a hosszú sétákat és más kutyákkal is egész jól kijön. És akit a gazdájának tart annak lesi minden "kívánságát". De korán hozzákel kezdeni a szocializálásához és kutyasuliba is érdemes elvinni.
2012. jan. 26. 14:08
 2/14 anonim ***** válasza:
Nekem is németjuhászom van. Egy tünemény :) ne halgass azokra az emberekre akik azt mondják,hogy a németjuhász egy gazdás, mert nem az, persze az normális,hogy egy emberhez jobban ragaszkodik :). Óriási a mozgásigénye, könnyen tanul, de könnyen el is kanászosodik, úgyhogy rengeteget kell vele játszani, tanítgatni :) Ha jól betanítod egy életre társ :)
2012. jan. 26. 14:18
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha keveréked lesz, nem biztos, hogy a német juhász lesz a domináns jelleme. De bárhogy is lesz, foglalkozások, fizikai, szellemi mindenképpen kell majd.
2012. jan. 26. 14:21
 4/14 anonim ***** válasza:
egyetértek babinénicsőőő . Amúgy nekem egy kan német juhászom
2012. jan. 26. 14:22
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat az én kutyusom is kan lesz és majd a hétvégén fogok ellátogatni hozzá a menhelyre és hát még csak képet láttam róla és elolvastam a jellemzését.

DE ha minden jól megy hétfőre már itt fog rohangálni az udvaron! :)

2012. jan. 26. 14:44
 6/14 anonim ***** válasza:
48%

Az a véleményem, hogy egy remek munkakutya, csak sajnos rengeteget tartanak nem megfelelő körülmények között, mert nem gondolják át, hogy MUNKAkutya, nem ágymelegítő vagy bioriasztó a kertbe. Szóval remek fajta, de sokkal kevesebb embernek való, mint ahányan tartják.

Neked pedig melegen ajánlanám, hogy ne gyakorikérdéseken keresztülj készülj fel egy kutyára, van szakirodalom, vannak tenyésztők, akik sokkal jobban el tudják magyarázni, milyen ez a kutya és való-e neked egyáltalán. Egy élőlényért fogsz felelősséget vállalni, ne itt informálódj, mert esetleg pofáraesel. Legyél felelősségteljes, és használd legalább az eszedet, meg a google-t.

2012. jan. 26. 15:18
 7/14 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, remek, csodálatos, okos fajta, az egyik legszimpatikusabb kutya, DE! csakis tapasztalt, határozott, felelősségteljes gazdához. Egy kis mitugrász majom ne vegyen magához német juhászt, illetve olyan se, akinek nincs tapasztalata, mert a kutya fogja őt uralni. (Tapasztalatból írom.) Nyugodt, erős természetű embert kíván.
2012. jan. 26. 16:31
 8/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

És nem itt készülök fel már olvastam róluk könyvet és a google-ban is rákerestem csak kiváncsi voltam mások véleményére, tapasztalatára.

Hát én elég tapasztaltnak tartom magam hozzá mert már nem ez lesz az első kutyusom! :D

2012. jan. 26. 17:14
 9/14 anonim ***** válasza:
kimmy02 az enyém is kan : [link] :)
2012. jan. 26. 17:36
 10/14 anonim ***** válasza:

ivus

Olyan jó érzés ezt olvasni, hogy menhelyi kutyusod lesz. Sajnos úgy látom, ritkább az aki menhelyről hoz kutyát, mint aki vesz, pedig iszonyat sok elhagyott állat van:(

Minden jót kívánok nektek, remélem szép hosszú élete lesz nálad! :)

2012. jan. 26. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!