Miért van akkora különbség az amerikai és európai kutyák szőrminőségében?
Egyszerűen nem értem, mitől annyira más a szőrük, szinte minden fajtában (gyakran sajnos a fajtajellegtől eltérően.)
Pl.:
Angol:
Amerikai:
Európai:
Amerikai
Még a német juhász is!
Európai
Amerikai
Goldenek, cockerek, szetterek még a terriereknél is..
Miért van ez?
(Bocs a hosszú linkekért)
Mert nekik más tetszett, ezért máshogy szelektálták ki a tenyészállatokat. Most az a nagy divat náluk, hogy európai kutyát vesznek, mert mégis szebb...
Amúgy nem csak a szőrükben, de a testfelépítésükben is eltérőek lehetnek az amerikai kutyák az európaiaktól.
/nem a legjobb kép, de azért a különbség látszik/
Az amcsik mindent a maguk kedvére alakítanak. Akkora eltérést nem mutattál. A német juhásznál nálunk is akad rövidebb szőrű.
Viszont láttam én amcsiknál komondort kifésülve, habos babosra:((
Az amerikai kiállításokra jobban felkészítik a kutyákat, fontos a megfelelő alanyok kiválasztásán túl a tökéletes grooming és handling is.
Valóban vannak fajták, ahol még a standard is eltérő, de a belinkelt képeken pont nem ilyenek vannak. Egyszerúen szebben vannak kozmetikázva.
Nem csak a collie, bár az tényleg elég durva.
De a whippet is egészen más az amerikai standard szerint.
Nem beszélve pl. a csivaváról. Én nem szeretem őket, de egyszer találkoztam egy amerikaival. Hát az valami szenzációs tündér volt. Mondjuk alapból kétszer akkora, mint az európai.
Köszönöm a válaszokat!
Nem is kell, hogy nagy különbség legyen, számomra így is látható. Típusban is, persze, de nekem inkább az "egységesen eltérő" szőr szúr szemet. :)
Érdekes, hogy ennyire más a kozmetika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!