Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyákkal?

Mit csináljak a kutyákkal?

Figyelt kérdés
Régen újságot hordtam és szórólapoztam sokat,szerintem ez a létező legjobb munka(azok közül,ahova nem kell magasabb végzettség),de a kutyákkal mindig bajom volt,mert kijöttek és megtámadtak.Szeretnék újra egy ilyen munkát,de már előre látom,hogy a kutyusokkal problémáim lesznek.A kicsikkel nem,de a nagy német juhászokkal,amik kint mászkálnak,na azokkal nem szeretnék találkozni.Meg persze a pulikkal.Mert azt hiába dobálom kővel,nem megy el.Tudtok valami taktikát?Hogy lehetne őket megszelídíteni?Tényleg van ilyen elektronikus kütyü,amivel el lehetne őket riasztani?
2012. jan. 24. 21:12
1 2 3
 11/25 Mailerdeamon ***** válasza:
100%

Ha kővel dobálod őket nem csoda, hogy megtámadnak... :S

Lefújni is felesleges, hiszen szinte biztos, hogy max. megugatni akar, de leginkább csak megszagolni.

Ha szabadon van egy kutya, menj csak el mellette határozottan, rá se nézz. Ha már fut feléd, akkor ne mozdulj, valószínűleg megáll előtted én onnan fog ugatni. Lassan indulj el felé, meg fog hátrálni. Ja és ha biciklivel mész, feltétlenül szállj le.

2012. jan. 24. 21:49
 12/25 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem egyáltalán nem normális dolog, hogy kint csavarognak a kutyák. Ha megharap akkor kit vonnak felelősségre? Naná, hogy a gazdát. Miért a szerencsétlen kérdező a hibás azért, mert nem akarja, hogy megtámadják a kertből kiszabaduló ebek? Ha egy utcán játszó kisgyereket támadnak be a kiszökdöső kutyák akkor is nyilván a gyerek a hibás nem? Véletlenül se a gazda felelőtlen, hogy hagyja kimenni az állatát!! Szerintem próbálj beszélni a gazdával, ha normális biztos szót lehet vele érteni. Ha meg nem akkor tegyél bejelentést! Bántani pedig azt a kutyát nem szabad aki kertben van és őrzi a területét, vagy nem akar megtámadni. Ha meg megtámad valahogy csak meg kell próbálni védekezni ellene HA elkerülhetetlen. Engem nem érdekelnek a kóbor kutyák, ha egyedül vagyok, mert általában nem bántanak, viszont amikor kutyát sétáltatok és rá akarnak rá menni az annál inkább zavar....
2012. jan. 24. 22:16
 13/25 anonim ***** válasza:
63%

Vigyél magaddal néhány sajtkockát, és amikor a kutya ugat, akkor mutasd meg neki így, hogy jól lássa, aztán add oda neki:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=H6G..

Mibe fogadjunk, hogy rövid idő alatt az összes harcias kutya meg fog kedvelni.

És vegyük úgy, hogy a kővel dobálást nem olvastam...

2012. jan. 24. 22:23
 14/25 A kérdező kommentje:
21:49 Köszi a tanácsot,amikor csak megyek az utcán,akkor nem támadnak meg,pont azt csinálom,amit mondasz.A gond akkor van,amikor belépek a területére,mert oda kell mennem a postaládához és azt megvédi.A postásokat is mindig jobban ugatják.
2012. jan. 24. 22:52
 15/25 anonim ***** válasza:
Te is pont olyan vagy nekik, mint a postás. Jön-ugatok-elmegy- győzelem.
2012. jan. 24. 22:54
 16/25 A kérdező kommentje:
22:16 Egyetértek.Ráadásul ez még a kutyát is veszélyeztetheti,mert elütheti egy autó.De már sok bejelentés érkezett emiatt,mégsem csinál senki semmit.Így marad a kő,mert máshogy nem tudom megvédeni magam.
2012. jan. 24. 22:58
 17/25 A kérdező kommentje:
22:23 Így én is kenyereztem le már kutyákat:)Mondjuk amikor leguggoltam,hogy odaadjam neki a maradék sütit,akkor elszaladt.Lehet,hogy majd nem árt ezt a taktikát bevetni:D
2012. jan. 24. 23:00
 18/25 A kérdező kommentje:
22:54 Amég kerítésen belül van,addig nem gond:)
2012. jan. 24. 23:02
 19/25 Mailerdeamon ***** válasza:
Azt mondod, ha szabadon van, nem támad meg. Akkor minek kővel dobálni? Ha meg a kerítésen belül van, had ugasson, kit érdekel?
2012. jan. 24. 23:11
 20/25 anonim ***** válasza:

Ha megijed, akkor dobj oda hozzá egy falat sajtot. Ha látja, hogy jó dolog van nálad, akkor nem fog félni.

És kedves hangon beszélj hozzájuk mindig, ne kiabálj:)

2012. jan. 25. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!