Kan kutyákkal kapcsolatos kérdés?
Olyan (hül.ye) kérdésem van, hogy ha két kan kutya együtt van sétáltatva (de nem élnek együtt, csak olykor-olykor találkoznak), akik egyébként elvannak egymással miért van az, mikor a fiatalabb kan (másfél éves) jelöl valamit, akkor az idősebb (három éves) ugyan megszaglássza, de nem jelöl rá.
Ez azt jelentené, hogy a fiatalabb kan dominánsabb pozícióban van?
Köszi a választ!
Először is: Nincsenek hülye kérdések.
Másodszor: Három dolog jöhet számításba.
1. Az, amit te mondtál. Az idősebb úgy van vele, ő a valaki, nincs szükség itt arra, hogy jelezze a területét.
2. Mivel együtt élnek, nem bántják egymást, tehát az idősebbik nem érzi veszélyeztetve a környezetét.
3. Két fiú kutya? Nem melegek :)
Hát nem tudom.
Én 2 kan kutyát tartok. Egyik egy 6 éves Tacskó másik egy 6 hónapos Puli. Ugye még a Puli nem ivarérett így mikor oda pisil valahova akkor a tacskó rájelöl de így még a Puli nem érdekli meg az még amúgy is nem rendes kankutyásan pisil.
Az egyik ismerősömnek van egy 6 éves kan Magyar vizslája. Itt a vizsla a domináns és ezt már a Tacskómnak többször meg is mutatta. De mégis folyton egymás ellen jelölgetnek. Mindig felül jelölik a másikét. (mikor kifogyott a pisijük még akkor is emelgetik a lábukat) De ők mindig felül jelölik egymást.
:D
Lehet, hogy a 3. válasz a jó válasz.. :D
Köszönöm a válaszod. :)
Én sem láttam még ilyet, hogy ne jelölnék felül egymást a kutyák.
Itthon nekem is van még egy kanom, de ők állandóan rájelölnek "egymásra".
Viszont az ismerősöm kanja nem jelöl rá... és nekem ez teljesen új.
Szerintem az öreg nem veszi komolyan a fiatalabbat. Úgy van vele, hogy elvan a gyerek, ha játszik. :))
Akkor lenne domináns a fiatal, ha folyton felüljelölgetné az öreget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!