Lehet lázas a 3 hónapos kutyusom a 2. kombinált oltástól?
Eddig egyik oltástól sem lett semmi baja, de most nagyon meleg a pocakja és a füléből is ömlik a hő, de ezt leszámítva nagyon játékos és ugyanúgy eszik, csak talán többet iszik és kevesebbet pisil. Most is inkább a hideg padlón alszik, mint a helyén, úgyhogy gondolom, hogy lázas lehet, de sajnos nincs hőmérőnk, csak holnap tudunk venni. Tudom neki valahogy csillapítani a lázát?
Egyébként szombaton kapta az oltást és csak most estére lett ilyen meleg. Lehet, hogy mégsem attól van?
A kutyának alapból 1 fokkal magasabb a hőmérséklete, mint az embereknek. Nála a 39 fok annyi, mintha nekünk 38 fokos lenni. Igen, ez elég magas láz.
Jut eszembe: kullancs nem lehetett benne mostanában? Vagy úgy 1-2 hete?
Náluk a nomráls hő 37,5-39 között van. Ha meghaladja a 39-et, akkor kell orvoshoz menni.
Legalábbis én így tudom, nekem ezt mondta eddig a legtöbb doki.
Az is előfordulhat.
Én jártam egyszer úgy, hogy este 9-re értem haza és az egyik kutyám totál lázas volt. Az tűnt fel, hogy mindig ő rohan elsőnek hozzám, most meg csak feküdt a kertben.
Nem tudtam már sehova menni, betegre aggódtam magam. Reggel nagy vidáman üdvözölt. Elvittem az orvoshoz, nem talált semmit. Azóta sem tudom, mi baja lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!