Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szuka kutyánál milyen a...

Szuka kutyánál milyen a "menstruáció"?

Figyelt kérdés
Eredetileg kislány kutyát akartam venni, de nem tudom lakásban tüzeléskor mennyire lenne zavaró a vér. Sok vér van? Mennyire maszatolja össze vele a dolgokat? Nem volt még kutyám és szeretnék előre tájékozódni, hogy mire számítsak. Vagy nem vészes annyira takarítani utána? Ivartalanítás után ez a probléma megszűnik? Válasszak inkább kant?
2012. jan. 24. 01:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vészes, ne úgy képzeld el, hogy patakokban folyik belőle a vér. Néhány cseppet hagy csak el maga után, de sokszor fel is nyalja, ha észreveszi. Ami meg ottmaradt, azt egy mozdulattal feltörlöd. Ivartalanítás után természetesen megszűnik a tüzelés, mert eltávolítják a méhét, petefészkeit, ez a lényege.
2012. jan. 24. 01:17
 2/4 anonim ***** válasza:
A szuka tüzel nem menstruál! Az nem rendszeres!
2012. jan. 24. 01:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekünk csak pár foltot hagyott a lépcsőn, amikor leült. Illetve néha pár csepp volt még a folt körül. Összességében nem tudom, mennyi lehet menstruációs folyadék, de csak keveset kell elképzelni, nem annyit mint pl. az embereknél.

S valóban a kutyáknál tüzelésnek nevezik, esetleg keress rá a Googleban, lehet megtalálod mennyi vér távozik.

És a kutyáknál ez egy adott időszakra korlátozódik, nem havi rendszerességgel következik be.

Egyébként olvastam, hogy van aki pelenkát ad rá olyankor. Mondjuk nem tudom, nálad hogy lenne de ha a lakásban felugrik pl. a kanapéra akkor annak a huzatát biztosan összekeni. Tehát olyankor vagy le kell takarni nejlonhuzattal minden ilyesmit, vagy ivartalaníttatni a kutyust.

Ne ez alapján döntsd el, milyen nemű kutyát veszel. Az mellett dönts, amelyiket jobban szeretnéd, amelyiket jobban el tudod képzelni magad mellett.

2012. jan. 24. 03:49
 4/4 anonim ***** válasza:

A kutyák tisztogatják magukat, de azért bizony előfordul, hogy folt marad ott, ahol lefekszenek, vagy ülnek.

Egyébként tüzelésnek hívják, általában évente 2x tüzelnek a kutyák. Ivartalanítás után természetesen nem tüzel többé:)

Nekem is ivartalanított szuka kutyám van, soha többé nem fogok ivarosan tartani kutyát, így sokkal nyugisabb az élet:)

2012. jan. 24. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!