Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tehetném bátrabbá?

Hogyan tehetném bátrabbá?

Figyelt kérdés
Nos, van egy kutya (kb 10 éves) ami szinte egész életében egy másfél méteres láncon volt megkötve az udvar lekerített részében egy sarokban ahol nagyon sehovásem látott ki. Most kb. 3 hete meghalt a gazdája és azóta jár eteni egy ember. Ez az ember elengedte és egy délután szóltam a kutyusnak (a nevén) és nem mer hozzám közelebb jönni mint 10 méter. Láttam, hogy nagyon fél ezért direkt kedvesen szóltam neki. De ha egyedül van akkor néha ugat. Ja és amikor meglátja az én kutyimat akkor is csak lehasal és nem mer megmozdulni.
2012. jan. 23. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Így sehogy. Ha te gondoskodnál róla, akkor mindenképp azt javasolnám, hogy vidd terápiára, ahol más, erre komolyan tanított és felkészített kutyák tudják kioldani a félelmét az emberek és más kutyák felé is. De egy idős ebről van szó, vagyis ez már nála berögzött és tőled is retteg. A kérdésből az derül ki nekem, hogy a kedves, állatkínzó gazdája halála után nem maradt senki, akiben meg tudna bízni. Semmi foglalkozással ezt megoldani teljesen lehetetlen. Te idegen vagy neki, és az is maradsz így. Sajnálom.
2012. jan. 23. 20:03
 2/6 Akiteki ***** válasza:
100%
Hacsak nincs szándékodban magadhoz venni, ne akard nevelni szegényt. Van neki most épp elég baja.
2012. jan. 23. 20:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Ülj le elé, ereszkedj a szintjére, maradj mozdulatlan; vigyél valami illatozó falatot, amit tegyél magad elé. Ez beválhat! :)
2012. jan. 23. 20:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Ülj le neki háttal, ezzel azt jelzed, hogy nem fogod bántani őt. Ne nézz rá, ne mozdulj felé, és ne is beszélj, csak csendben várj. Esetleg vihetsz magaddal kaját csalogatónak, de csak akkor add neki oda, ha odament melléd, de először hagyd, hogy megszaglásszon, hogy megismerhessen téged. Ha már bízik benned, akkor esetleg összeszoktathatod a te kutyáddal is, de mivel egész életében láncon volt, gondolom szocializálatlan és baj is lehet belőle.

Amikor először odamegy hozzád, akkor se nézz a szemébe, mert fenyegetőnek veheti, és ne is érintsd meg, csak ha látod, hogy teljesen megbékélt a jelenléteddel. ha ezt nap nap után eljátszod vele, bátrabb lesz, és barátokká is válhattok.

2012. jan. 23. 20:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Keress neki egy igazi otthont, ahol végre elkezdhet élni. Kiegyensúlyozott kutyát csak kiegyensúlyozott körülmények között lehet nevelni.
2012. jan. 23. 21:15
 6/6 Mailerdeamon ***** válasza:

Azért remélem elhozza valaki onnan!

Ideiglenes befogadók vagyunk és több félénk kutyánk is volt már. Sokukat a pusztából szedtek össze, sose ért még hozzájuk ember. Ha hazaviszed, többnyire magától feloldódik és semmi különösebb probléma nem lesz vele. Egyszerűen kell neki egy kis idő, amíg megbízik az emberekben.

2012. jan. 24. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!