Hogy tehetném még biztosabbá a behívást?
Próbáld meg azt, hogy ha valahol elengeded, és nem jön oda hozzád, akkor elbújsz pl. egy fa mögé, és hívod 1-2x. Nekem az első ilyen alkalommal kemény 25 percet kellett várnom, hogy a kutyámnak a nagy grundon eszébe jusson, hogy megkeressen, de ma már el sem mozdul szinte mellőlem, ha nem engedem el játszani, szaladni. Neked is ezt kéne csinálnod. Ha pedig megtalált, akkor nagy jutalomfalat, simogatás, és egy nagy játék, majd megint elengeded. Nem tudom, milyen módszerrel tanítottad meg neki a behívást, de ha már 90%-ban ment neki, akkor ugyanazzal a módszerrel kéne ráerősíteni. Pl legyen 1-2 nap amikor semmi másért nem jutalmazod, nincsenek trükkök, csak behívás. Sétákkor, otthon, mindenhol csak behívás, és minden egyest jutalmazni. Ez szokott segíteni, nekünk is van, hogy sokszor inkább azt érzem, hogy most alábbhagy a kutyám figyelme valamelyik trükknél, akkor azt gyakorlom vele pár napig kizárólag, hogy nagyobb figyelmet kapjon.
Valamint nem tudom, milyen jutalomfalatot használsz, de próbálj minél erősebb, és jobb illatút használni. A főtt máj, főtt/nyers marhahús biztosan jó lenne, a májnak elég erős szaga van, nálam a kutyaiskolában a kezdőbb csoportnál, ahol még nincs élelemmegtagadás, a kutyusok rám vannak tapadva a máj illata miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!