Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sajnos gazdit kell hogy...

Sajnos gazdit kell hogy keressek 2 kutyusomnak. Írnátok esetleg javaslatokat hol tehetném ezt még?

Figyelt kérdés
Van 2 gyönyörű 2 éves magyar vizslám. Egy kan és egy ivartalanított szuka.Eddig kertes házban laktunk de sajnos úgy hozta a sors és a gondok ,hogy egy panelba költözünk tavasszal.Ezért keresnék jó gazdit a kutyusaimnak mert szerintem nekik az (ezek után ahogyan eddig éltek) kínzás lenne.Kérem ha valakinek ötlete ,vagy esetleg valakit érdekelne jelezzen.Köszönöm.
2011. márc. 3. 14:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem kínzás.A kutyának az a fontos,hogy a gazdival legyen,nem pedig a nagy kert.Alkalmzkodóképes lények,hidd el.

Ha naponta legalább 3X leviszed és megmozgatod őket,nem lesz bajuk.Sokkal rosszabb nekik,ha idegen helyre kerülnek.

Nem lesz kényelmes panelból kutyát sétáltatnod,de megérdemlik,hogy legalább megpróbáld,ha szereted őket.

2011. márc. 3. 14:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen erre is gondoltam, csak az tart vissza vagyis azért gondoltam ,kínlódnának mert eddig napközben eljátszottak,elzsiványkodtak a kertben amíg dolgoztunk.Így viszont majd a panelba , a reggeli séta után este fél 6-ig be lennének zárva mert akkorra érnénk haza a munkából.Szegények szerintem így elég boldogtalanok lennének.Ezért gondoltam egy jobb gazdira.
2011. márc. 3. 14:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ha szeretik a gazdit a kutyák, akkor rosszabb lesz nekik ha elhagyják őket, minthogy bezárva lesznek. Vagy én gondolok túl sokat a kutyák érzéseiről?
2011. márc. 3. 14:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én is ezt gondoltam fél éve.

Mi is kertes házban éltünk egy stafforddal, amiről köztudott, hogy egy energiabomba és valóban, egész nap le sem lehetett lőni, futkározott a kertben, ha mentünk sétálni esténként a közeli mezőre akkor maratoni távokat futott le úgy, hogy még a nyelve sem lógott utána.

Aztán tavaly ősszel sajnos el kellett költöznünk garzonba(!!!).

Sajnáltam én is eleinte a kutyánk, de aztán megláttam, hogy nagyon boldog itt, sőt!

Mivel régen az udvaron aludt, nem volt velünk mindig, így viszont amikor otthon vagyunk, minden percben ott van és ez rettentő fontos számára (szerintem egy vizslának is).

Nem mondom, áldozat, hogy hulla fáradtan is el kell vinni futtatni, sétálni, hétvégén hosszabb időre, de én úgy érzem, sokkal közelebb kerültünk egymáshoz mióta lakásban élünk és nem kertes házban.

Természetesen nem azt mondom, hogy ideális számára a helyzet, de csak emiatt ne add oda a kutyáid.

Ha más akadálya nincs, tudtok időt szánni a sétákra és legalább hétvégente elvinni egy hosszabb, kimerítő túrára, akkor kár lenne megválnod tőlük.

Dönts szíved szerint!

2011. márc. 3. 15:03
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, még meggondolom.
2011. márc. 3. 15:21
 6/11 Hovarju ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ha "csak" az a baj, hogy kertből a panelbe költöztök, ne add oda a kutyákat. Egy vizsla nagyon ragaszkodó (kettő még inkább:-)))

Szerintem hamar alkalmazkodni fognak az új helyzethez.

2011. márc. 3. 15:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is támogatom, hogy tartsd meg őket. Hidd el, rosszabb lenne nekik nélkületek, mint lakásban lakni, de veletek. Rengetegen tartanak lakásban kutyát, akár nagyobbat is mint a vizsla. Ha rendesen foglalkozol velük, semmivel sem lesz kevesebb az életük mint a kertben volt.
2011. márc. 3. 15:58
 8/11 anonim ***** válasza:

ha vállalod, hogy esőben, fagyban, fáradtan is , amikor otthon vagy, lemész velük, talán maradhatnak. Persze, kettővel nehezebb.

Ha megpróbálnád, miként menne a lakásban tartás és úgy érzed, nem jó, még akkor is lehet új gazdát keresni nekik.

2011. márc. 3. 16:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Volt osztálytársamék 2 dalmatát tartottak lakásban, ami szintén izgága fajta, igaz ott nagy a család, mindig volt aki levigye, ha a másik nem ért rá.
2011. márc. 3. 16:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Első körben próbáld meg,hogy tetszik nekik a panel.

Han nem válik be,a vizsla fajtamentést keresd meg,Ők segítenek új gazdit találni nekik.

2011. márc. 3. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!