Apukám azt akarja, hogy kivigyük a kutyáinkat a sintértelepre, mert nem akar adót fizetni. Hogyan győzhetném meg?
Ahol élünk, sajnos bevezetik az ebadót. Apum nem hajlandó fizetni a kutyákért (2 szuka). Neki a kutya "csak úgy van" a kertben, maradékot, olcsó tápot esznek, oltani nem oltatjuk, mert erre nem szán pénzt.
Az ebadó miatt ki akarja vinni őket a sintértelepre :(
Én nem szeretném, mert szeretem őket, csak én foglalkozok velük.
A városban egyre több kutya van az utcákon, néhol már bandákba verődve szedik le az embereket a bicikliről... Nem akarom, hogy a mieink is erre a sorsra jussanak :( 12/L
A kutyusok keverékek, nem a "legszebbek", kicsit csúnyácskák (annyira keverékek, hogy nem is lehet tudni, mi lehet bennük), így nem kellenek senkinek.
Majd mondom neki, hogy menhelyre vigyük őket, ne a sintértelepre.
Hirdesd meg őket facebookon, itt-ott, hátha találsz egy jótét lelket, aki magához venné őket. Nincs rá garancia, hogy a túlzsúfolt menhelyre beveszik...
Apukádat pedig csókoltatom!
Attól, hogy nem kapnak oltást még nem lenne jobb helyük se menhelyen, se sintértelepen.
Először is járjatok utána, hogy az önkormányzat egyáltalán kiveti-e nálatok az ebadót! Ez csak egy opció, nem kötelező egyik településen sem. Az is lehet, hogy nektek nem is kell fizetnetek, így felesleges stresszelni miatta és nehezíteni a menhelyek illetve a kutyák életét.
Ezen kívül van még egy megoldás, ami semmibe nem kerül, csak egy kis utánajárásba. Mivel a menhelyről örökbefogadott kutyák után sem kell fizetni, így ha előadod a sztorit a helyi menhelynek, lehet hoogy belemennek, hogy beregisztrálják a kutyáitokat, mintha leadták volna őket,vagy az utcán fogták volna be őket, ti pedig örökbefogadjátok őket, így máris mentesek az adó alól.
Menhelyen sem lesz nekik jobb, manapság mindenki csak megszabadulni akar a kutyájától, csúnyácska, felnőtt keverék kutyáknak gyakorlatilag semmi esélyük gazdit találni. Mit gondoltok egy vidéki menhelyen mit kapnak enni a kutyák? Egy kis moslékon és olcsó eledelen kívül nem sok mindent. Nincsenek se beoltva, se ivartalanítva. Apró kennelekbe vannak bezsúfolva, nem foglalkozik velük senki.
Én mindenképp azt javaslom, hogy valami megoldást kell találni, hogy ezek a kutyák maradhassanak vagy hirdetni és ha valami csoda folytán valakinek megtetszenek, akkor jó helyre odaadni, de a menhelyet, sintértelepet felejtsétek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!