Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtájú kutyusok...

Milyen fajtájú kutyusok vannak amelyikek kb. akkorák mint egy (normál, nem mini) yorki?

Figyelt kérdés
Olyan kutyust szeretnék amik akkorák mint egy yorki, de 30.000 Ft-ot most nem szeretnék kutyára költeni max egy 10- est.Az lenne a lényeg, hogy tudjam magammal vinni,tehát pl. egy westie már nagy lenne...
2012. jan. 22. 19:11
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
84%
Attól hogy a kutyák kívülről egészségesnek tűnnek, hordozhatnak genetikai betegséget, ráadásul összenyomni két cuki kutyát az egyedek és a fajta áttanulmányozása nélkül, és ahogy akiteki is írja, semmiféle tenyésztési célkitűzéssel, az igen is szaporító, és rontja az adott fajtát, valamint hozzájárul a gazdátlan kutyák létszámának növeléséhez.
2012. jan. 23. 10:40
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Jaj Akiteki, a sznobság elvakít.

Egészségesnek mondott kutya... Akkor vegyük az alábbi példát: van egy törzskönyves, tenyésztőtől vásárolt kutyám és összejön a szomszéd másik tenyésztőtől vett,ugyancsak törzskönyves kutyájával. Nem látom be, hogy miért lenne ettől beteg vagy ideggyenge az utód?

A szaporítótól szerzett egyedek azért ilyenek, mert beltenyésztettek és más az első generációnál is jelentkezhet a beltenyésztési leromlás.

Ami meg a kérdést illeti, az megint egy másik kérdés, amikor valaki az életképtelen satnya kutyát eladja "extra mini" néven, mert mindig akad olyan hülye, aki megveszi.

Ezt a hisztériát pedig, ami a törzskönyv meg a szaporítás körül megy, a tenyésztők terjesztik, ami érthető, mert az ő megélhetésük kerül veszélybe. Bizonyos fokú igazság van is abban, hogy nem szabad ütre-főre kutyákat gyártani, de azért ne kiáltsuk már ki egyből szaporítónak azt, akinek a saját kutyája vemhes lesz...

2012. jan. 29. 14:46
 23/26 Akiteki ***** válasza:
76%

Kedves utolsó.

Sokat kell még tanulnod, hogy ezeket felfogd. Addig is irigykedj nyugodtan.

2012. jan. 29. 15:53
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

Miért irigykednék?

Én megértem, hogy valakinek a kutya a hobbija, kiállításra jár és ezért fontos a vérvonal is, de szerintem az a legfontosabb, hogy egy kutyát szeressenek és foglalkozzanak vele. Megkapja a napi sétát és a gazdi közelében lehessen. Mert sajnos ismerek olyat, aki mindig tenyésztőnél vásárolt kutyát és egyik sem élt tovább 6-7 évnél. Nem volt mozgástere és a táplálása sem volt épp szakszerű.

Én az ilyen embert sokkal jobban megvetem, mint aki szereti és felelősen gondozza az egyébként törzskönyv nélküli, de egészséges kutyáját.

De újra leírom, hátha elkerülte a figyelmedet: a beltenyésztő, nyerészkedő szaporítókat én is megvetem.

Számomra ez a terület ugyanolyan szánalmas hisztéria, mint az, amit a prémiumtápok terén egyesek itt folytatnak. (Hozzátenném, én sem teszkós táppal etetem a kutyát).

De van egy olyan érzésem, hogy sajnos nem is akarod felfogni, amit írok...

2012. jan. 29. 18:31
 25/26 Akiteki ***** válasza:
68%
Persze, világos! Fújod a magadét és én vagyok a hülye. Kb. minden második mondatod ellentmondás, de annyira nem érdekel, hogy foglalkozzak vele. Légy boldog ezzel.
2012. jan. 29. 20:39
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
Egy szóval sem mondtam, hogy hülye vagy; de a vita valóban meddő.
2012. jan. 29. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!