Milyen fajtájú kutyusok vannak amelyikek kb. akkorák mint egy (normál, nem mini) yorki?
Jaj Akiteki, a sznobság elvakít.
Egészségesnek mondott kutya... Akkor vegyük az alábbi példát: van egy törzskönyves, tenyésztőtől vásárolt kutyám és összejön a szomszéd másik tenyésztőtől vett,ugyancsak törzskönyves kutyájával. Nem látom be, hogy miért lenne ettől beteg vagy ideggyenge az utód?
A szaporítótól szerzett egyedek azért ilyenek, mert beltenyésztettek és más az első generációnál is jelentkezhet a beltenyésztési leromlás.
Ami meg a kérdést illeti, az megint egy másik kérdés, amikor valaki az életképtelen satnya kutyát eladja "extra mini" néven, mert mindig akad olyan hülye, aki megveszi.
Ezt a hisztériát pedig, ami a törzskönyv meg a szaporítás körül megy, a tenyésztők terjesztik, ami érthető, mert az ő megélhetésük kerül veszélybe. Bizonyos fokú igazság van is abban, hogy nem szabad ütre-főre kutyákat gyártani, de azért ne kiáltsuk már ki egyből szaporítónak azt, akinek a saját kutyája vemhes lesz...
Kedves utolsó.
Sokat kell még tanulnod, hogy ezeket felfogd. Addig is irigykedj nyugodtan.
Miért irigykednék?
Én megértem, hogy valakinek a kutya a hobbija, kiállításra jár és ezért fontos a vérvonal is, de szerintem az a legfontosabb, hogy egy kutyát szeressenek és foglalkozzanak vele. Megkapja a napi sétát és a gazdi közelében lehessen. Mert sajnos ismerek olyat, aki mindig tenyésztőnél vásárolt kutyát és egyik sem élt tovább 6-7 évnél. Nem volt mozgástere és a táplálása sem volt épp szakszerű.
Én az ilyen embert sokkal jobban megvetem, mint aki szereti és felelősen gondozza az egyébként törzskönyv nélküli, de egészséges kutyáját.
De újra leírom, hátha elkerülte a figyelmedet: a beltenyésztő, nyerészkedő szaporítókat én is megvetem.
Számomra ez a terület ugyanolyan szánalmas hisztéria, mint az, amit a prémiumtápok terén egyesek itt folytatnak. (Hozzátenném, én sem teszkós táppal etetem a kutyát).
De van egy olyan érzésem, hogy sajnos nem is akarod felfogni, amit írok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!