Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtájú kutyusok...

Milyen fajtájú kutyusok vannak amelyikek kb. akkorák mint egy (normál, nem mini) yorki?

Figyelt kérdés
Olyan kutyust szeretnék amik akkorák mint egy yorki, de 30.000 Ft-ot most nem szeretnék kutyára költeni max egy 10- est.Az lenne a lényeg, hogy tudjam magammal vinni,tehát pl. egy westie már nagy lenne...
2012. jan. 22. 19:11
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

1. képzeld, létezik mini yorki, nem betegek, 3ismerősömnek is onnan van yorkija makk egészségesek.hivatalosan lehet, hogy nem ez a megnevezésük persze, de mininek hívják őket.

2. a westie amúgy sem az enyém, a tesómé.és nem szeret a kutya menni sehova, nagy kertünk van, ott szeret lenni, nem szobakutya.

3.ha jól emlékszem már írtam, de ha nem tettem volna meg most bizony megteszem.ha nem találok ingyen ilyen kiskutyát, hát ki fogok adni érte 40, sőt 50 ezer forintot is, most csak simán nem terveztem.És itt most olyan szinten az összegre fókuszál mindenki hogy csak na közben A KÉRDÉS NEM EZ VOLT! amúgy a westie kiskutyán makk egészséges mindene megvan a legdrágább kajákat eszi, és nem sajnáljuk rá a pénzt, csak hogy megnyugodjon mindenki.

2012. jan. 22. 19:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

40-50 ezerért sem fogsz kapni tenyésztőtől kutyát. És azért lovagol mindenki a pénzen, mert te minél olcsóbban akarsz kutyához jutni és eleve már a kérdésedben pénzről kezdtél beszélni.

Nincs oloyan kutya, aki csak a kertben szeretne lenni. Minden kutyának szüksége van ingerekre, játékra, más kutyákkal való kommunikációra, hisz mégis csak egy ragadozó falkaállatról beszélünk. Attól, hogy ti lusták és hanyagok vagytok ahhoz, hogy sétáltassátok szerencsétlen kutyátokat, még ő nem kezd el hírtelen kert-centrikussá válni. Vagy ha mégis az, akkor valamit iszonyatosan elb.sztatok vele.

És ha így álsz hozzá, akkor csak azt tudom javasolni, hogy lehetőleg csak TV-ből nézz kutyát vagy poszterekről, mert neked nem való.

Egyébként hány éves is vagy, ha szabad kérdeznem?

2012. jan. 22. 19:59
 13/26 anonim ***** válasza:

Cica, mielőtt olcsó kutyát veszel:

[link]

2012. jan. 22. 20:00
 14/26 A kérdező kommentje:

hát igazából egy szóval nem mondtam hogy szaporítótól hoznám el ha valaki belinkel nekem egy menhelyes oldalt amin egy olyan kutyus van amit leírtam már holnap ott is vagyok és hozom el

több választ nem kérek köszönöm!!

2012. jan. 22. 20:01
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

40-50 ezerért még mindig nem kapsz egészséges fajtatiszta kutyát. És az ismerőseid mini yorkijai mitől minik? benne van a törzskönyvükbe? az hogy az átlagnál kisebbek még nem jelenti hogy egy külön fajta. Ennyi erővel minden fajtánál a kisebb egyedeket különválaszthatnánk és minizhetnénk, mini bernáthegyi, mini labrador, mini dán dog, mini beagle, mini husky...

A yorki alapból "mini" hisz egy 2-3 kilós kutyáról beszélünk, tehát az ettől eltérő súly hibának számít.

2012. jan. 22. 20:02
 16/26 anonim ***** válasza:
2012. jan. 22. 20:11
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, aki nem kéri el az árát, az nem is rakott bele annyit, amennyit kellene, tehát szaporító. Aki normálisan tenyészti a kutyáját, az nem degradálja le szaporítós árakkal.
2012. jan. 22. 20:20
 18/26 anonim ***** válasza:
Ha érdekel, az Állatvédőrség most foglalt le egy csomó yorkit meg egyéb kistermetű kutyát egy szaporítótelepről, kölyök nem tudom, van-e, de ha olcsón kell kutya és jótékonykodni akarsz, akkor őket keresd.
2012. jan. 22. 23:17
 19/26 anonim ***** válasza:
11%

Látom megint előjött a szaporító-mánia.

Tisztázzunk azért valamit: akinek két egészséges kutyája összehoz egy almot, az még nem szaporító. Ilyeneket lehet látni hirdetési oldalakon, általában önköltségi áron, amennyibe addig az etetése került.

Ha már relatíve sok pénzt kér érte, az gyanús, 20-30 ezer forint esetében már valóban szaporításgyanús a dolog.

De attól, mert nincs törzskönyve, még nem feltétlenül beteges vagy ideggyenge, lehet egészséges, normális kutya.

2012. jan. 23. 00:58
 20/26 Akiteki ***** válasza:
100%

Szerintem is tisztázzuk:

Aki összehoz két - akár egészségesnek mondott - kutyát és almokat gyárt velük minden célkitűzés nélkül, az szaporító.

2012. jan. 23. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!