Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez visszalépésnek számít?

Ez visszalépésnek számít?

Figyelt kérdés

4 hónapos havanese kiskutyám már érti, hogy kint lehet pisilni bent nem. Viszont előfordul, hogy többet iszik és bepisil. Viszont sokszor ha szólna akkor le tudnám vinni annyira, hogy pisiljen. Meg lehet tanítani neki, hogy jelezzen?

Egyébként 5 alkalommal viszem le egy nap. Mikor még egyáltalán nem értette a szobatisztaságot, akkor sokszor a fekhelyére pisilt, viszont rájöttünk, hogy a szállító boxban szeret aludni és mindig jelez, ha ki kell mennie. Viszont félek, hogy már büntetésnek veszi, mert előfordult sajnos, hogy a párom bezavarta mikor mérges volt rá és nem voltam itthon. Ráadásul ma játszottam vele és célirányosan a szállítóba ment pisilt egyet és kijött... Ez furcsa, mert eddig nem piszkított bele, de most már kezdem azt hinni, hogy lehet, hogy csak nem vettük észre.:( Most kicsit el vagyok keseredve miatta. Ez most rosszat jelent? Elrontottam valamit?

2012. jan. 20. 21:58
 1/2 anonim ***** válasza:

A kutya helye a nyugalom szigete kell hogy legyen, nem a büntetés helyszíne... Lehet neki külön büntetőhelyet csinálni, de az ne az a hely legyen, ahol jól kéne hogy érezze magát.

A jelzést meg nem igazán lehet kölyköknek tanítani, vagy jelez magától, vagy nem... Az a biztos, ha fix időpontokban leviszitek sétálni, és akkor tudni fogja, meddig kell még tartogatnia, az sokat segít.

Szerintem egyelőre próbáljátok meg kizárni a szállítóból, hogy ne pisilhessen oda. Aludni alhat benne persze, de napközben ha tudtok rá figyelni, legyen csukva az ajtaja. Lehet, hogy pont ott fog megtanulni jelezni, hogy ki kell vinni, sose lehet tudni :)

2012. jan. 20. 22:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Azt feltétlenül tisztázni kell, hogy hova NEM pisilhet!

Meg még nagyon kicsi, szerintem vannak balesetek fél éves korig , ne keseredj el!

2012. jan. 21. 02:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!