Mennyire számít az egy kutyának ( nemtől függetlenül), hogy párosodjon? Problémát jelent e ha soha nem párosodik? Hálás lennék a válaszokért.
Nagy tévhit, hogy a kutyának egyszer párosodnia kell.
Én is ivartalanítás párti vagyok.
A családomban van egy 8 éves szuka kutya, aki sosem párosodott, egy 10 éves kandúr, aki sosem párosodott, egy másfél éves nőstény cica, aki sosem, egy 1,5 éves szuka kutya, aki sosem, és egy 4 éves kan kutya, aki sosem. Sőt az általam ismert kutyák nagyrésze sem.
Nem okoz semmilyen problémát!
Sőt egy természetes falkában a falkatagok többsége sosem párosodik, hiszen ez olyasmi, ami kizárólag a domináns egyed joga. Az alfa páron kívül senki sem párosodik egy farkasfalkában sem, hacsak nem veszélyesen lecsökkent a populáció, mert persze a fajfenntartás fontossága azért előtérbe tud kerülni bizonyos esetekben. De egy táplálékban gazdag élőhelyen, egy relatíve népes falkában biztosan nem párosodik senki az alfa páron kívül.
Semmi baja nem lesz tőle, sőt. Ismertem egy magasan képzett német juhászt (rendőrkutyát) akit egyszer engedtek fedezni életében, és másnap nekitámadt a saját gazdájának, mert úgy gondola, hogy akkor mostantól ő a góré. Hetekbe telt, mire megint letisztázták vele a rangsort.
Amint elérik az ivarérettséget, érdemes őket ivartalanítani, nem lobbizásként mondom, hanem tényleg egyszerűbb úgy mind a gazda, mind a kutya élete.
nem, nem muszály!
de szerintem (ez az én véleményem) a kutyától ne vegyük el azt, ami az övé. én soha nem ivartalanítottam egyik kutyámat se, bár igaz, soha nem is pároztattam őket. amikor a szuka tüzelt, el volt zárva a többi kantól. én meghagytam az összes kutyámat olyannak, amilyen. szerintem ezt a természet adta nekik, a mi dolgunk, hogy vigyázzunk rájuk. de ha persze nem tudod megoldani a szuka biztonságos elzárását, ivartalanítsd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!