Milyen kutya legyen?
Szeretnék egy olyan kutyát, amely:
- kinti-benti kutya lenne
- kb. olyan középtermetű
- ne legyen nagy mozgásigénye(mint pl. mudinak)

Ez egy jó kennelnek tűnik első ránézésre. Keresgélj.

a shetlandinak nem elég napi 1 óra ez meg 1 óra az...
juhász kutyát ne válassz...
Nem tudom, miért akarnál soktízezerért választani fajtatiszta kutyát, ha látszólag nincs "szerelmed"...
Méé nem jó a menhelyi?:)
Félreértés ne essék, abszolúte semmi bajom vele, ha valaki egy fajta szerelmese és hát ő csakis olyan kutyával akarja megosztani az életét, nekem is van ilyen fajtám, de ha csak úgy, mer' hogy fajtaiszta legyen, annak nem sok értelmét látom.
és a legtöbb tenyésztő sem, azt hiszem...
Dugig vannak a menhelyek olyan kutyákkal, akik 1000%-ra megfelelnének neked.
Azt ajánlom, itt nézz körül!:)
A Noé azért nagyon jó, mert itt tényleg megmondják, ha a kutya defektes, ha nem felel meg az igényeidnek stb...
Nekem 6 menhelyisem van.
1 agility zseni, de tényleg, 8 hónaposan kenterbe vert egy bordert!, 1 apportzseni és egyben segítőkutya, 1 szimplán imád futni, lehet vele bikejöringezni, rollerjöringezni, mittudomén mit csinálni:D, 1 meg egész életében csak zabálna, és vakargattatná a füle tövét - szerintem ez is egy különleges képesség -, 1 meg juhász beütésű, imádja csekkolni a terepet, 1 meg kotorékeb féleség és az egerészet a mindene...
Szóval ahány kutya, annyi jellem...
Olyan kutyust választasz, amilyet csak akarsz, csupán nem lesz pedigréje...
és ne felejtsük el, hogy 2 életet is megmentsz!
Minden kutya rajong a gazdájáért, de a menhelyisek 98%-a egyszerűen összenő vele. Mármint lelkileg. Pontosan tudják, mit köszönhetnek neked, csak majd azt győzd elraktározni a fejedben, hogy Te mit kapsz cserébe tőlük!
Ne hagyd ki ezt az élményt!:)

Köszönöm a válaszokat!
Még átgondolom, hogy sheltie lesz vagy egy menhelyi.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!