Milyen kutyust ajánlonátok egy 14-15 éves lánynak? Legyen házörző, de a egyben a lány kutyája is.
Leonbergert házőrzőnek? Az a kutya egy félresikerült medve :) Csupa szeretet és békesség :) Szerintem nem túl jó házőrzőnek.
Egyébként a kutya fajtája attól is függ, hogy mennyi időt tudtok rászánni. Első kutya? Naponta hány órát tudnátok vele foglalkozni? Hosszú vagy rövid szőrű? Kint vagy bent lenne tartva?
A Leonbergit én is komázom, gyakran ajánlják gyerekek mellé, de azért túlzás lenne azt állítani, hogy nem jó ház őrző.
Ösztönösen védi a területét, falkáját erre tanítani sem kell, persze az is igaz, hogy (szerencsére)nem egy véresszájú, elvadult eb.
Már a mérete is elrettentő. Nem hiszem, hogy a portájára csak úgy besétálhatna egy idegen, minden következmény nélkül.
Mellesleg tényleg medve méret, jó hosszú szőrrel, lehet utána takarítani.
Szóval ha középméretűt akarsz akkor ő kilőve.
Egy középsnacit tudnék elképzelni, de ő egy karakán kutya, nem árt vele komolyan iskolába járni.
Nagyon okosak, remek örző-védők.
Azzal viszont számolni kell ha őrzőkutyát akarsz azokhoz határozott fellépés kell, tudniuk kell hol a helyük a falkában, és el kell fogadniuk titeket főnöknek. Nem lesz kis munka egy kamaszlányt elismertetni mint falkavezért, de kellő tanítással, határozottsággal, és következetességgel ez is megoldható. A kutyasuli tényleg fontos.
Staffodshire terrier :)
Megvéd ha kell, de a legjobb barátod is egyben. :) Nekem olyanom van, imádom, és ha kell tényleg ott van, és megvéd, bár már a kinézete is tekintélyt sugároz.
Közepes testű, igazi bújos, nagyon szeretni való kutya.
Én is 14 éves vagyok, 4 kutyám van, azt hiszem ő az egyik legjobb választás. Naponta mondjuk én többet is foglalkozok vele, ha elviszem sétálni az minimum 2 óra.
Nekem ezen kívül van egy border colliem, egy keverékem, és egy tacskóm. A tacskó igazi kis békés kutyus, élmény vele foglalkozni, hisz' olyan kis nyugodt.
A border collie ennek ellentéte, mindig pörög, és vele tényleg olyan az élet, egy nagy kaland. A keverékem már öreg, de ő is nagyon jó kiképzést kapott. Ajánlom a kutyasulit, én mindegyik kutyámmal jártam, igaz nem sok értelme volt, de a szocializációban nagyon sokat segít.
A staffordshire terrierrel viszont kemény kezűnek kell lenni, hozzánk lejárt egy kutyakiképző is, kijavítani a hibákat, és mi is jártunk suliba, de most, hogy már 2 éves, mondhatni egy remek kutya lett, nyugodtan elengedhetem bárhol, semmi gond nincs vele. Remek kutya. :) Én csak ajánlani tudom.
Ja, és tudom, hogy rengeteg előítéletet kap ez a fajta, de ha megismerik, nem fognak benne csalódni.
De ha kutyát szeretnének, akkor a lánynak kellene eldönteni, milyet szeretne.
Ajánlom: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!