Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet-e adni az edzett,...

Torgils kérdése:

Lehet-e adni az edzett, rendszeresen futtatott kutyának emberi használatú tömegnövelőt vagy fehérjéket?

Figyelt kérdés
Hallottam pár ismerősömtől hogy adnak a Staffiknak és láttam is hogy néznek ki....elég szépek!
2012. jan. 17. 16:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
igen kölyök!
2012. jan. 18. 21:09
 12/17 anonim ***** válasza:

Akkor ne futtasd még! Növésben van, most fejlődik a csontozata, izületei!

Csak annyit szabad futtatni, amennyit magától szalad, játszik stb.

Várd meg, míg 1 éves lesz, utána terheld! Addig is adj neki izületvédőt, pl. Vetri Care GF600-at vagy Luposant!

2012. jan. 18. 21:57
 13/17 anonim ***** válasza:

Így van, Alexandrának igaza van. A terrierfélék alapvetően egészségesek, de nem kell huzigálni az oroszlán bajszát. 7-8 hónapos koráig ne tedd ki fokozott terhelésnek, fut magától is eleget, ha szabadon sétáltatod, és ugyanolyan izmos lesz tőle. De pl. a bicikli mellett való futtatás nagyon megterheli az ízületeit, meg még nem is élvezi. A rövid, intenzív sprintek sokkal jobbak, mintha legaloppozna 10 km-t.

És az ízületvédő sosem árt. Én ajánlom az ArthroMax kapszulát, nekem az vált be (mármint a kutyáimnak).

2012. jan. 19. 08:42
 14/17 A kérdező kommentje:
Persze, hogy még nem akarok Maratont futtatni a kutyával, csak sétálgatás, meg kicsi játékos futás, de mindenképpen kell az ízületvédő, mert ilyenről én még nem hallottam????
2012. jan. 20. 00:00
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem kell "mindenképpen", kutyák milliói működnek nélküle is... Igazából ez nagy testű (pl. német juhász), túltenyésztett (pl. bulldogok), veszélyeztetett (tacskók) vagy nagy igénybevételnek kitett kutyáknak "erősen ajánlott", főleg kölyök- és idős korban. A legtöbb ilyen készítmény zöldkagyló-kivonatot tartalmaz, ami az ízületek egészségéért felelőt. Az adagolása jelentősen csökkenti az ízületi problémák és időskori porckopások kockázatát. Ha pattogós, pörgős kutyád van, akkor is javasolt, mert főleg kölyökkorban az ízületei még lazák, gyengék, könnyen túlterhelheti őket. Nekem 2 kistestű kutyám van, évente 1x-2x kúraszerűen mindegyiknek adok ilyen cuccot. Az egyik 6 éves és úgy pattog, mint a gumilabda, a másik 10 és letagadhatna belőle 5öt.
2012. jan. 20. 07:31
 16/17 A kérdező kommentje:

Értem! Köszönöm!

Most beszéltem a dokival és azt mondta, hogy, ha jó minőségű tápot adunk neki, akkor nem kellenek ilyenek.

Mi Hills-el etetjük a kutyust.

Ma volt lent először és kiélte magát, barátkozott emberekkel és kutyákkal egyaránt, futott, játszott, pisilt, kakilt, mi meg dicsértük. Most ithon döglik, kifulladt...remélem:))

2012. jan. 21. 14:09
 17/17 anonim ***** válasza:

Nézd meg tartalmaz-e zöldkagyló kivonatot!

Mennyi a tápotok fehérje/zsírtartalma?

2012. jan. 21. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!