Mudi vs (rövid szőrű) Tacskó?
Két fajta mellett érvek és ellenérvek?:)
Kis tapasztalat leírás egy-egy esetleg 2 fajtáról?
Melyiket érdemesebb választani?
Pár szempont amit szeretnék megtudni, ha lehet:
-Hogy jön ki gyerekekkel
-Hogy jön ki macskákkal
-Hogy jön ki más kutyákkal
-Mennyi mozgás kell
-Szeretik-e a vizet
-Fajtára jellemző betegségek
-Mennyire betegesek
-Milyen árban mozog (tk. ill tk nélkül)
-Valami különleges ápolás szőrével kapcsolatban?
Mudiról sok mindent nem tudok, bár mivel Magyar fajta kicsit jobban húz felé a szívem.
Tacsim volt, mikor kicsi voltam. Nagyjából emlékszem egy két dologra, de mégis, valaki segítene 2 faja közti választásban?
Előre is köszönöm :)
mindenképpen mudi!!okosabb könnyebben kezelhető..tacsinak eleve a gerince miatt lehetnek gondjai,meg nem ehet vele annyit mozogni mint egy mudival.volt tacskó keverék kutyám folyton elszökdösött szétszedte a lakást,folyton sz@rba fetrengett.akkor fogadott szót amikor úgy tartotta a kedve...ismerősöméknek is volt tacsija,na az is elmászkált ha nem volt pórázon.plusz neki is szelektív hallása volt:D
mudit is ismertem nagyon okos szófogadó aranyos bújós kis blöki volt nekem nagyon megtetszett akkor a fajta
Köszönöm, és árról valaki tud valamit?:)
Hát mi falun lakunk, van völgy, szóval az ha sétál szépen póráz nélkül nem hátrány:)
Szia!
Kezdő tenyészettől törzskönyves mudit már 40.000-ért tudsz venni. Nagy előnye, hogy minden állattal jól kijön, hiszen nincsenek "gyilkos" ösztöneik, mint a tacskóknak, terriereknek, amik kotorékozásra, dúvadirtásra lettek kitenyésztve. Egészséges, edzett fajta, a szőre öntisztuló, nem is szabad túlzásba vinni az ápolását, mert az árt neki. Heti egyszer ki kell fésülni, néhanapján megfürdetni és kész. Törzskönyv nélkül nem szabad venni semmilyen kutyát! A vizet szinte minden mudi imádja :) A tacskó alkatánál fogva úszni sem nagyon tud. Privátban tudok neked tenyésztőt is ajánlani :) Nekünk két mudink van, bár még fiatalok, 4 hónaposak.
Olvastam hogy nagyon nem ismert fajta. Gondoltam annyi gond nincs is. Köszönöm még itthoniakkal megbeszélem:)
Van 2 kutyánk velük lenne napközben én olyan átlag 3kor végzek szóval lenne bőven idő sétálni, van macskánk is amit 2 kutya szokott, ő nem kötekedne vele.:)
nem az ebadó miatt gondolkoztam rajta, a kinézete rég megfogott, és mert mégiscsak Magyar. Régen olvasgattam megtetszett. Csak azért mégis gondoltam egy kérdés nem árt.
Köszönöm ment mindenkinek a zöld kéz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!