Ezt hogy csináljam pontosan? (lent)
Több helyen is olvastam, hogy sétáltatásnál mindig mi döntsük el, merre megyünk. Mert ugye mi vagyunk a falkavezérek.
Ha a kutya elindul valamerre, induljunk el az ellenkező irányba.
De hogy kell ezt pontosan? Ha elindulok az ellenkező irányba és megfeszül a póráz, mit csináljak? Álljak meg és várjak, amíg elindul felém a kutya? Finoman húzzam a kutyát az általam mutatott irányba? Vagy egyszerűen engedjem el a pórázt és menjek addig, amíg nem jön utánam?
Szívesen! :)
És amint újra eléd kerül a kutya, újból megfordulsz és rántod magaddal?
Amúgy mennyi idős a kutyus?
A gyakorlati megvalósítás bemutatása az első adásban látható:
Elég hülyén néz ki eleinte, hogy teszel két lépést, aztán fordulsz, megint három lépés, megint fordulsz... Mikor én a megrögzötten húzó kutyámat leszoktattam a húzásról, 5 percig masíroztam fel-alá a házunk előtt, mire haladni is sikerült kicsit.
Amint eléd kerül (vagy amint megfeszül a póráz, ízlés dolga) megpördülsz, nem vársz a kutyára, rá se nézel, nem is szólsz, hanem elindulsz az ellenkező irányba. Lehet, hogy pár lépésnyit húzni kell, de tarts ki, még mindig ezerszer humánusabb 3 lépésig vonszolni, mint heteken át rángatni a nyakát fojtónyakörvvel.
Én úgy csináltam, hogy amint szépen felzárkózott lábhoz, megdicsértem és újra az eredeti irányba fordultunk, de ez igazából már csak a finomítgatáshoz, az apró hibák korrigálásához kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!