A dobermann mennyire használható télen, illetve hűvösebb éjszakákon, vagy akár nappalokon?
A dobermann mindig, minden időkörülmények közt használható. Kérdés, hogy mire?
Ha kint szeretnéd tartani inkább ne ezt a fajtát válaszd. Munkakutyának, mikor veled együtt dolgozik (mondjuk keresőkutya), nem csak ki van hajtva, hogy őrizze a telket, nagyon jó.
Emellett kifejezetten igényli a gazdája társaságát, jó örző-védő, házőrző, de nem való csak ki a kertbe télen-nyáron.
Éjjeli munkára gondoltam most. 1 órát kint, a szabad ég alatt, egyet bent. És ezt 12 órán át....
Csak ugye most napközben is hideg van, este meg már pláne....
Ha te is kint vagy a kutyával, mozog, mondjuk járőröztök, akkor szerintem jó is lehet, persze ezenkívül a munkán kívül ne legyen teljesen kinti kutya. Ha szoktatva van ehhez, akkor bírja.
De miért nem választasz valami bundásabb kutyát?
Attól is függ, hogy kölyökkorától hol tartják. Barátnőm kertes házban tartja, de alapvetően lakáskutya, de simán bírja a félnapos kintlétet is, ha közben mozog illetve ha van egy jól szigetelt kutyaháza.
Állandó kinti tartásra szerintem sem alkalmas gazdacentrikussága és rövid, aljszőr nélküli bundája miatt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!