Szétrág mindent a kutyám, mit tegyek?
Amikor nem vagytok otthon, el kell keríteni a kutyát olyan helyre, ahol csak a neki való dolgokat találja meg. Mivel dolgoztok, sokkal több időt tud felügyelet nélkül rosszalkodni, mint felügyelet alatt, amikor tanítjátok, mit szabad, mit nem.
4 hónapos kora körül kezdődik a fogzás. Akkor még jobban rág.
Köszönöm a tanácsokat!!!
Jelen állás szerint szárított marhafület adtam neki mielőtt elmentem dolgozni és persze letettem néhány új tárgyat a környezetében amit rághat(gumi borítású súlyzó, műanyag kukatető, műanyag kis vödör, flakonok stb...+dentastix).
Az eredmény nagyon jó!!!!A fül 1 cm-esre csökkent, amikor meg hazamentem, akkor ott játszottam a placcán és a tető illetve a súlyzó rágásánál megdicsértem és tudomásul véve rágott tovább.
Ma adtam neki marhafarkat(húsostól, mindenestül megfőzve).
Mikor hazamentem kicsit féltem, nehogy megsértse magát a néhol éles csonttól illetve nehogy megfulladjon, meghát 3 hónapos múlt és úgy tudom nem kell sűrűn adni neki csontot, mert nem emészti meg illetve később szoktak adni neki kb 6-8 hónaposan, mert lekopik a foga meg stb.
Nos az eredmény:
Hazaérek és ABC sorrendben patika fehér tisztasággal sorakoznak a csontok szétszedve, kissé megrágva a fekhelyénél illetve fele az ajtóhoz sorakoztatva:))))))
Hús lerágva, megtisztítva:))
Nagyon megdicsértem és elvettem a csontokat tőle.
De jó! Örülök, hogy így javul a helyzet!:):)
persze azt jó ha tudod, hogy minden nap sajnos hosszútávon nem olyan jó ilyen marhafület meg préselt bőrcsontot adni neki minden nap, de ez így nagyon szép eredmény már!:)
De az, hogy rádicsérsz, ha a játékát rágja, nagyon jó!!:)
Csak így tovább!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!