Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szétrág mindent a kutyám, mit...

Torgils kérdése:

Szétrág mindent a kutyám, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Vettünk egy sztafit (amerikai staffordshire terrier) panelba és baromira szétrág mindent, ez már minden napos és hiába baszogatjuk, ráverek a seggére ronggyal, elszégyelli magát, elhúzódik félre, de aztán másnap megint van meglepi. Mit csináljak vele, hogy megnyugodjon???? Van neki gumicsont, marhafül, dentastix, flakonok meg minden, csontot még nem akarok neki adni, mert azt olvastam lekopik a foga, a szétrágás ellen befújtunk mindent sprével vagy beszórtunk borssal. Még 1 hét van és meglesznek az oltások csak utána vihetem le, abban bízom az talán megoldás lehet, hogy ne rágjon szét mindent!? (vagy vigyem le már most?) Szóval akinek több gyakorlata van benne írhatna pár hasznos tanácsot, tippet vagy taktikát!??
2012. jan. 15. 11:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Agyatok rá szájkosarat!!!!
2012. jan. 15. 11:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Az utolsó előtti véleményt én is támogatom. Nekünk is azt tanították, hogy néha hagyni kell nyerni a kutyát, mert ezzel lesz sikerélménye. A cipőről pedig annyi a véleményem, hogy már több pár papucsunk és cipőnk is bánta, teszem hozzá ezeket a rossz cipőket úgy lopták el a kutyáink és lehet rosszul, de úgy döntöttünk, hogy azokat rághatják, nem vesszük el tőlük. Van három négy darab, ami az "övék", azóta sosem lopnak, tudják, hogy melyiket szabad rágni és melyiket nem!
2012. jan. 15. 13:34
 13/16 anonim ***** válasza:

Amikor nem vagytok otthon, el kell keríteni a kutyát olyan helyre, ahol csak a neki való dolgokat találja meg. Mivel dolgoztok, sokkal több időt tud felügyelet nélkül rosszalkodni, mint felügyelet alatt, amikor tanítjátok, mit szabad, mit nem.

4 hónapos kora körül kezdődik a fogzás. Akkor még jobban rág.

2012. jan. 15. 17:28
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!!!

Jelen állás szerint szárított marhafület adtam neki mielőtt elmentem dolgozni és persze letettem néhány új tárgyat a környezetében amit rághat(gumi borítású súlyzó, műanyag kukatető, műanyag kis vödör, flakonok stb...+dentastix).

Az eredmény nagyon jó!!!!A fül 1 cm-esre csökkent, amikor meg hazamentem, akkor ott játszottam a placcán és a tető illetve a súlyzó rágásánál megdicsértem és tudomásul véve rágott tovább.

Ma adtam neki marhafarkat(húsostól, mindenestül megfőzve).

Mikor hazamentem kicsit féltem, nehogy megsértse magát a néhol éles csonttól illetve nehogy megfulladjon, meghát 3 hónapos múlt és úgy tudom nem kell sűrűn adni neki csontot, mert nem emészti meg illetve később szoktak adni neki kb 6-8 hónaposan, mert lekopik a foga meg stb.

Nos az eredmény:

Hazaérek és ABC sorrendben patika fehér tisztasággal sorakoznak a csontok szétszedve, kissé megrágva a fekhelyénél illetve fele az ajtóhoz sorakoztatva:))))))

Hús lerágva, megtisztítva:))

Nagyon megdicsértem és elvettem a csontokat tőle.

2012. jan. 17. 15:48
 15/16 anonim ***** válasza:

De jó! Örülök, hogy így javul a helyzet!:):)

persze azt jó ha tudod, hogy minden nap sajnos hosszútávon nem olyan jó ilyen marhafület meg préselt bőrcsontot adni neki minden nap, de ez így nagyon szép eredmény már!:)

De az, hogy rádicsérsz, ha a játékát rágja, nagyon jó!!:)

Csak így tovább!:)

2012. jan. 17. 21:38
 16/16 cs.agi1997 válasza:
Szia! Mi pont 1 évesen kaptuk meg a kutyát, szintén panelba, szintén nálunk is szétrágott mindent: küszöb, linóleum, tapéta. Ha valami cipőt, papucsot kint felejtettem az előszobába szétrágta. Ezért megcsináltuk a kis helyecskéjét, pokrócot a földre, tálacskájába elegendő vizet, 1 tenisz labdát, egy kötél csomót, illetve a párom a nem használt nike cipőjét is oda adta neki. Onnantól fogva a világon semmit sem rágott szét, ami nem az övé. Most már 14 hónapos, és ez a mai napig így. Gondolom ha elmentek az előszobában van a helye, ott csak az ő dolgait hagyjátok kint neki. Ma már mi is kint tudunk hagyni bármit ami nem az övé nem nyúl hozzá.
2013. szept. 28. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!