Ez tényleg igaz?
Nagyon erősen gondolkozom egy cavalier king charles spánielen, de egy-két dologban még bizonytalan vagyok.
Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy büdösek és hogy csak úgy megharapdálják a gazdájukat (ha mondjuk nem olyan gyorsan adsz nekik enne, vagy a labdát nem olyan gyorsan dobod el).
Ez igaz vagy sem?
Főleg személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi!
Előre is köszi a válaszokat!
Ne az ismerősöd által ismerj meg egy fajtát.
A neten rá tudsz keresni. Van tenyésztői honlap is. A Netboardon van topikjuk, ahol lehet beszélgetni róla.
A kérdésedre előttem vàlaszoltak màr, ìgy nem ismétlem őket.
A fajta mozgàsigényével, ápolàsával, alaptermészetéről olvass mindenképp, mielőtt magadhoz veszed. Nehogy az legyen a vége, hogy később megbànod, mert ezekkel nem voltàl tisztàban!
Ez egyetlen fajtáról sem mondható el, sem a szag, sem a rossz viselkedés. Büdös akkor lehet egy kutya, ha beteg, vagy borzasztóan elhanyagolják, a harapás pedig viselkedési zavar, amit a nevelés tökéletes hiánya okoz. Egyik probléma sem köthető fajtákhoz.
Mielőtt kutyát választasz, tanulmányozd át a szakirodalmat, beszélgess tenyésztőkkel, és felejtsd el az ismerőseidet.
igazából úgy mondta, hogy a barátnőinek a kutyái csinálják ezeket.
és mi van a BÜDÖSséggel?
arra viszont figyelj, hogy ne túltenyésztett kutyát vegyél, mert nem biztos, hogy a nevelése miatt lesz idegbeteg, hanem mert túlszaporított egyed. Hozzám is került egy ilyen spániel, azóta megvannak a hegek amiket okozott. Szóval én azt mondom, neked kezdő kutyásnak, hogy vagy szerezz be egy keveréket, amiben van sokféle 'vér", ezálatal elkerülöd a betegségek nagyrészét, az idegrendszerit is, vagy ha valamelyik fajta szerelmese leszel, akkor megbízható TENYÉSZTŐTŐL végy kutyulit ( visszamenőleg tudják bizonyítani, hogy szűrt felmenőkkel rendelkezik etc)
ezekután jöhet a nevelés. Szerintem erre könnyen ráérez az ember, főleg ha van egy kis segítsége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!