Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy hárítsam el udvariasan a...

Hogy hárítsam el udvariasan a kérdéseket?

Figyelt kérdés
Akárhányszor megyek sétálni(város, falu)valaki mindig leszólít, hogy milyen szép kutyám van(4 hónapos) és akkor jön a kérdés, hogy mennyibe került? vagy ami még rosszabb: mennyibe fájt ez neked?/mennyiért vesztegetnek egy ilyen kutyát? Már elegem van, de nem akarok udvariatlan lenni. Ha pedig paraszt stílusban kérdezik, és én hasonló módon válaszolok, akkor pedig az jön le, hogy kérkedek a pénzemmel.
2012. jan. 13. 19:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Engem is szoktak idegesiteni, nekem Huskym van ,de én is szoktam kapni, ilyen kérdéseket... meg a fajtáját se tudják egyesek kitalálni, aztán valami baromságot mondanak...

Aztán volt, hogy mondtam egy árat, hogy kb. mennyi egy ilyen kölyök kutyus és azt mondja, hogy ,,na igen az jó sok kenyér ára és még etetni is kell..,, -.-

Egyébként biztos nagyon szép kutyusod van, nagyon szeretem az akitákat is, nem mutatsz képet róla?:)

2012. jan. 13. 20:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha valami unszimpatikus, gyanús alak megkérdezi, hogy mennyi volt az mondom ajándékba kaptam, mert epilepsziás és drága a gyógykezelése. Na erre biztos elmegy bárkinek a kedve a kutyalopástól :) Viszont ha például más kutyásokkal beszélgetek vagy ha normálisan megkérdezik, hogy mennyibe kerül egy ilyen fajtájú kutya, én meg szoktam mondani.
2012. jan. 13. 21:06
 13/19 anonim válasza:
Miért, mennyibe kerult? :D
2012. jan. 13. 21:34
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz. Pár válaszon jót nevettem, elképzeltem, hogy egy idős néninek Akiteki válaszát mondom... :D itt van az én kis szemem fénye 2.5 hónaposan [link]
2012. jan. 13. 21:43
 15/19 anonim ***** válasza:
Köszi a képet! Nagyon aranyos!:)
2012. jan. 13. 22:10
 16/19 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok, de nálam már paranoiáig fajult, az egy dolog hogy minden sétánál leszólítanak, de nem egyszer előfordult hogy megakarták venni.

Úgyhogy a válasz ma már egyértelműen: menhelyi keverék, öreg, rosszul lát/hall és beteg.

2012. jan. 13. 23:08
 17/19 anonim ***** válasza:
én mindig azt mondom, hogy keverék...ennyi, nem kell túlragozni, úgyse ismerik a fajtát és általában akik ilyeneket kérdeznek azok inkább ne is ismerjék meg..
2012. jan. 13. 23:31
 18/19 anonim válasza:
Tényleg nagyon szép kutyus:D
2012. jan. 13. 23:54
 19/19 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az ilyeneknél tényleg sose elhet tudni, hogy azért kérdezik-e mert el akarnák lopni/lopatni. Egy időben elég rossz környéken laktam, pont ott neveltem fel az első kölyköm, tőlem is lépten nyomon kérdezgették, hogy aztán hogyér adják. Nekem is az volt a standard válaszom, hogy ajándékba kaptam a tenyésztőtől, ivartalanítási kötelezettséggel, mert epilepsziás és élete végéig gyógyszer kell szednie, de még így is vannak rohamai és akkor harap.

Ilyenkor meg szokták állapítani, hogy milyen rendes vagyok ,hogy még így is bevállaltam, és ennyi.

2012. jan. 14. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!