Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy hárítsam el udvariasan a...

Hogy hárítsam el udvariasan a kérdéseket?

Figyelt kérdés
Akárhányszor megyek sétálni(város, falu)valaki mindig leszólít, hogy milyen szép kutyám van(4 hónapos) és akkor jön a kérdés, hogy mennyibe került? vagy ami még rosszabb: mennyibe fájt ez neked?/mennyiért vesztegetnek egy ilyen kutyát? Már elegem van, de nem akarok udvariatlan lenni. Ha pedig paraszt stílusban kérdezik, és én hasonló módon válaszolok, akkor pedig az jön le, hogy kérkedek a pénzemmel.
2012. jan. 13. 19:56
1 2
 1/19 anonim válasza:
100%
Hazudj:) Annyit mondj, hogy ajándékba kaptad, és nem kérdezted az árát:)
2012. jan. 13. 20:05
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Az engem is nagyon tud idegesíteni, mikor megkérdezik, hogy milyen fajta, aztán rögtön, hogy mennyibe került. Én általában csak azt mondom, hogy kb. egy kölyökért mennyit kérhet el egy tenyésztő ebben a fajtában, a konkrét összeget, amit én fizettem a kutyámért nem szoktam megmondani. Ha mondanám a pontos összeget, rögtön jönne az, hogy kérkedek, hogy milyen sok pénzem van. Sajnos ezt nehéz kikerülni úgy, hogy ne sértsd meg a másikat. Nem mintha zavarna, hogy egy idegen megsértődik, csak aztán jön az, hogy a kutyások mennyire bunkók meg szemetek.
2012. jan. 13. 20:07
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Mond ezt: figyi Józsi nem mondom.meg
2012. jan. 13. 20:08
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
én csak nevetek, mintha egy jó viccet mondtak volna
2012. jan. 13. 20:14
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez komoly? Nincs saját kutyám, de szoktam nagymamámékét vinni sétálni. Keverék, de nagyon szép kutya és jó kiállása van. Megszokták dicsérni, de az, hogy gy teljesen idegen ember turkáljon a zsebembe... Én nem mondanám meg, és még összeget se mondanék. Megmondanám a kutya fajtáját és nézzen utána, hogy körülbelül mennyi.

17/L

2012. jan. 13. 20:14
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem akarod megmondani az árát, kerekítsd lefelé...:)

Senkinek nem fog fájni...

Engem amúgy az idegesít, amikor (rendszeresen!) hallom, hogy összesúgnak a hátam mögött a ráérős nénik, hogy nézd már azt a fekete-fehér bernáthegyit!

A legjobb, amikor elkezdik mondani, hogy ezek miatt a szaporítók miatt már így néznek ki a kutyák...

Csupán egy vágatlan fülű közép-ázsiai juhászról van szó, de nem baj... semmi baj...:D

Szerintem ne keríts ennek ekkora feneket...

2012. jan. 13. 20:16
 7/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, de végül is annyira ideges lettem ma, hogy ezentúl nem válaszolok ezekre a kérdésekre, azt fogom mondani, hogy nem publikus. utolsó, ez ismerős, a kérdésben írt kutya fajtája akita inu, de én is hallom, hogy valaki mondja: Jéé, milyen szép kutya, milyen fajtájú, valaki meg válaszol, hogy: Nem látod, husky!! Az. -.-
2012. jan. 13. 20:20
 8/19 anonim ***** válasza:
Ez tényleg elég idegesítő tud lenni. Én általában azt mondom, hogy oltásárban, ezek után nem is kérdeznek többet, mindenki gondoljon annyit, amennyit akar. Ha nem is kérkedni, de ennél többet szeretnél sugallni, akkor mond, hogy igaz, hogy tenyésztőtől van, de önköltségi áron odaadta. (és ha kiszámoljuk egy alsó-átlagáras kutyát normális tenyészetből majdnem annyiért is adnak)
2012. jan. 13. 20:20
 9/19 Akiteki ***** válasza:
100%
Bevált válaszom: Megmondanám szívesen, de akkor utána meg kell hogy öljelek.
2012. jan. 13. 20:39
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
mond h ajándékba kaptad,vagy h menhelyről fogadtad örökbe, sajnos a tukkoknak sokszor fáj a foguk a drága kutyákra,pláne falun még pénzt is ritkán adnak érte.Ezért jobban jársz ha semmennyi árat nem mondasz de sejtelmes választ sem.Ugyanis meegshet h ellopják emiatt.
2012. jan. 13. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!