Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor kezd tuzelni a kutya...

Mikor kezd tuzelni a kutya mennyi idosen?

Figyelt kérdés
es mennyi idokozonkent vagy hany havonta hetente???
2012. jan. 13. 13:08
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
nem irtam egy szoval sem h azonnal paroztatni akarom..azt irtam h majd egyszer szeretnem ha lennenek kiskutyai idot nem mondtam h mikor...itt senki nemtudja emberszamba venni a masikat??nem kell mindjart "leorditani"...szepen erdeklodok nem kotekszem nem kell mindjart lenezni lejaratni a masikat...gunyos es lenezo valaszok nelkul nem is lehet valaszolni??
2012. jan. 13. 13:54
 12/28 anonim ***** válasza:
Az ivartalanítás lenne a legjobb. Pár kutyás könyvben utána nézni a dolgoknak, igen hasznos tanács!Nagyon sokat tanultam belőlük én is.
2012. jan. 13. 13:56
 13/28 anonim ***** válasza:
Én meg azt szeretném, ha kutyaszámba vennéd a kutyádat, és az ő érdekeit néznéd elsősorban nem pedig a saját érzelmeidet a gyerekvállalással kapcsolatban, mivel a kutya nem ember, neki sokkal jobb ha ezeken a dolgokon nem megy keresztül, pláne, hogy nagyon nagy a kockázata, és sok betegséget kaphat meg, ha pl nincs ivartalanítva.
2012. jan. 13. 13:57
 14/28 anonim ***** válasza:

Figyu ha első kutyás vagy, akkor ha megengeded, adok egy jó tanácsot:

Ivartalaníttasd a kutyádat.

(Egyébként akár 6 hónaposan is tüzelhet már és valóban fél évente ismétlődik a ciklus.)

Szóval igazad van, egy nőnél természetes, hogy gyereket akar.

Egy gilisztánál is szerinted van erre indíttatás? Elárulom a válasz: lelki indíttatás nincs.

persze a giliszta csak egy gyűrűs féreg.

A kutya és az ember viszont gerinces.

De gerinces és gerinces közt igen eltérő különbségek vannak.

Kérlek higgy nekem, vagy ha nem nekem, legalább a biológusoknak, akik kicsit jobban belelátnak az agy működéseibe mint mi, laikusok.

Ahogy a kígyónál is hormonok működtetik a vedlést, úgy a kutyánál is a kölyökgondozási ösztönt.

Az, hogy az anyakutya tisztogatja a kölykeit, 100%-ban ösztönös viselkedés.

Az, hogy a gyenge vagy eleve halott kölyköket tisztogatás közben megeszi, szintén ösztönös viselkedés.

Egy ember szerinted megenné az autista gyerekét?

Nem beszélve arról, hogy ezek szerint Te már az első tüzelésnél, tehát 2 éves kora előtt hagynád pározni a kutyád.

Ennek garantált következménye, hogy a szukád vázrendszere megáll a fejlődésben, még mielőtt elérhetné a teljes kifejlettséget a kutya.

És jó eséllyel lesz következménye, hogy még nem érett az anyaságra (a legtöbb embernél sem cél ma, hogy 9-14 évesen teherbe essen...), ami miatt a kölyköket nem gondozza, azok pedig elpusztulnak.

Sokszor szegény kutyák nem tudják, mit kezdjenek a kicsikkel, és véletlenül agyonnyomják őket.

De tegyük fel, az első ellés problémamentesen lezajlik, és mondjuk 5 kutyus születik. (születhet 10 is...)

Ilyenkor az anyának is szüksége van orvosi ellátásra.

Az legyen 4.000 ft.

És minden egyes kicsinek is 3x oltásra, féregtelenítésre.

Ezek az oltások és a féreghajtás csupán ahhoz kellenek, hogy a kölykök életben maradjanak, és ne haljanak éhen a férgesség miatt, vagy ne haljanak kínhalált a levegőben is szinte mindenhol jelenlévő Parvo vírus miatt, ami először a májat támadja meg, majd akár 1-2 napon belül(!) véres hasmenéshez és végül halálhoz vezet, amikor is iszonyat mennyiségű vér ürül az ellazult végbélből.

Szóval kihívod az orvost:

Kölykönként ez minimum 16.000 forint. Igen, annyi.

5 kölyök: 80.000 forint (+ 4000 az anyakutya oltása).

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a kölyköket 8 hetes korukig az anyjuk mellett kell tartani, ilyenkor már bőven esznek szilárd táplálékot.

Az is +költség.

Nincs az az idióta, aki keverék kölykökért pénzt adna, ingyen is alig fogod tudni elpasszolni őket.

Mit csinálsz a nyakadon maradó 1-2 kölyökkel?

Menhelyre adod? Csak gratulálni tudnék.

Megszabadulsz tőlük? Normális ember nem tesz ilyet...

Megtartod őket? Oké.

Mondjuk így lett 3 kutyád.

Fél év múlva megint párzik a szukád. Megint ~80.000, esetleg újabb nyakadon maradó kölykök...

(Ha menhelyre próbálod beadni, leüvöltik a fejed és elküldenek melegebb éghajlatra.)

És mellesleg nem valami kutyabarát hozzáállás...

És meddig elleted a szukád? Amíg ki nem múlik?

Esetleg megvárod, hogy mellrákja legyen, és csak utána döbbensz rá, hogy jééé, de jó lett volna ivartalaníttatni?...

Most vannak akciók a Zöldzebránál, ~10.000 egy ivartalaníttatás és mellé INGYEN chippelik a kutyád.

A kutyának a műtét után 3.-4. nappal már semmi baja nem lesz az ég világon.

Még hosszan sorolhatnám az elletés ellen szóló érveket, de ha ennyi nem győz meg, akkor Neked nem való kutya.

2012. jan. 13. 13:57
 15/28 anonim ***** válasza:

A kutyáknál 6 hónapos korától várható az első tüzelés másfél éves korági (fajtafüggő), utána néhány hónapra rá még egyszer majd félévente, általában tavasszal és ősszel. A párzás náluk ösztön, a kölyöknevelés is, de sok olyan kutyát láttam már, amiből ez hiányzott, és megölte a kölykeit. Vagy nem volt teje és pár óránként tápszerrel kellett etetni a kölyköket. Ez cukin hangzik, de pár nap után már lelki erő kell hozzá.

Milyen fajta a kutyád? Honnan vetted?

2012. jan. 13. 14:43
 16/28 A kérdező kommentje:
shih tzu es tenyesztotol vettem...az ertelmes szepen leirt valaszokat koszonom szepen ezekbol ertek nem a sajnalom a kutyadat szovegbol :)) sorry..
2012. jan. 13. 15:07
 17/28 anonim ***** válasza:
6 hónaposan
2012. jan. 13. 15:28
 18/28 anonim ***** válasza:
Ha ilyen kicsi még a kutya akkor arra kérlek két éves kora előtt ne fedeztesd be semmiképpen. Viszont vidd el suliba, kiállításra, találkozz más kutyásokkal. Sok minden kiderül még az alatt a két év alatt.
2012. jan. 13. 16:42
 19/28 anonim ***** válasza:

Akkor ezek szerint van törzskönyve...

Elárulod a tk-ban szereplő nevét?

2012. jan. 13. 17:16
 20/28 anonim ***** válasza:
Bocsi, csak nekem elég furcsának tűnik, hogy egy tenyésztő odaad egy kiskutyát egy olyan jelentkezőnek, aki azt sem tudja, mikor tüzel a kutya...
2012. jan. 13. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!