Lehet a kutyáknak csontot adni?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy nem! Viszont nagyon sok ember ad a kutyájának csontot. Most akkor lehet vagy nem?2012. jan. 12. 20:19
11/18 anonim válasza:
elvileg a csirke csöves csonttól sem lehet baja, ha van körülötte hús. Olyat még nem is hallottam, hogy a kutya nem ehet csontot. akkor a kalcium szükségletét miből nyeri? A kutya alapajáraton ragadozó állat. teljesen normális a csont, a nyers hús, a belsőség stb.
12/18 anonim válasza:
Pedig van olyan,hogy nem ehet csontot a kutya.Ezen én is meglepődtem,mert németjuhászom volt és gyakorlatilag csonton elélt tizen évig,az volt a kedvence.Utána hozzánk került a kis ölebünk és ő nem ehet csontot.Az állatorvos mondta,miután fájt a hasa ès nem tudott k@kilni.
13/18 anonim válasza:
szia!
Mikor mondtam a dokinak, hogy a 7 hónapos mudim még nem evett csontot, nagyon lecseszett a doki! Azt mondta, hogy mindenképpen kell neki a csont. Azóta kap mindig, persze a mennyiségre odafigyelek, és nem minden nap.
14/18 anonim válasza:
Azért nem tudott kakilni mert mert beszáradt a széklet. Ezét adunk a csont mellé zsiradékot is.
15/18 anonim válasza:
Lehet adni de ne legyen kicsi mert az megakadhat a torkán, és a fogait is fehéríti.
16/18 anonim válasza:
Nem hogy lehet, kell is neki csontot adni! Csak ne olyat, ami a végén hegyes, mert az kiszúrja a gyomrát.
A csont a kutya legfontosabb tápláléka. Ha nem eszik csontot, az nagy hiba, mert fogköves lesz a foga. Ráadásul még a fogát is erősíti miközben rágcsálja. A kutyáknál a csontevés olyan, mint nálunk a fogmosás. :)
17/18 anonim válasza:
Hát azért a fogmosásnál egy kicsit több, mert a csont fedezi a kutya kalciumszükségletét.
18/18 anonim válasza:
Kutyának lehet adni, a mostani divat-töltöttzokniknak nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!