A kutyáknak mennyi idős kortól lehet csontot adni?
Figyelt kérdés
A 10 hónapos staffordnak már adhatok?2010. aug. 9. 00:12
1/8 anonim válasza:
Szerintem igen csak ne adj neki olyat ami levesben főtt mert abban nincs semmi tápanyag.
2/8 anonim válasza:
Ha elmúltál 18, akkor adhatsz neki, alatta a törvény büntetni.
3/8 anonim válasza:
Bár állatkedvelő (és nem értő) vagyok, de eddig én úgy hittem, hogy egy kutya helyett nem az embernek kell szabályozni, hogy mikortól ehet csontot. Talán maradt a kutyában annyi ősi ösztön, hogy el tudja dönteni, hogy árt neki, vagy sem? Vagy annyira domesztikálódott ez a jobb sorsra érdemes faj, hogy szinte minden korábbi létfenntartási tevékenysége, emberi beavatkozás nélkül a vesztét jelentené? Ha így van, akkor részvétem a kutyáknak és rosszallásom az őt megszeledítő embereknek - hosszabb távon...
4/8 anonim válasza:
mindenféle csontot adhatsz neki ami méretben a csirke combcsont alatt van mert az még veszélyes ránézve
5/8 Bozsikrisz válasza:
Én semmilyen csirkecsontot nem adnék, mert szilánkosra törik, és kiszúrhatja a belét.
Vidéki rokonok mondták, hogy mit kell ezt a csont-dolgot túllihegni, a kutyák mindig megették a csontot...aha, és vidéken egy kutya átlagos élettartama 4-5 év.
6/8 anonim válasza:
Ez nem igaz,hogy a vidéki kutyák rövid ideig élnek,max.akkor ha esetleg beteg lesz,és nem viszik el orvoshoz.Szúrós csontot semmiképp ne adj neki!Az én 8 hónapos kutyámnak,egyszer adtam,nem szúrós csirkecsontot,és csórikám kihányta az egészet.Régebbi kutyámnak,adtunk velős csontot nagyon bírta.Edzette a fogát rendessen.Viszont ha öreg lesz,ne adj neki semmilyet,mert az öreg kutyák már nem tudják megemészteni.Egyszer,az öregkutyám beteg lett,és kakilni sem tudott,és az állatorvos azt mondta,hogy a sok csont miatt alakult ki a szorulása,és egyáltalán ne adjunk már neki.Szépen kikezelte,és évekig élt még utána,csontmentes szép életet.
7/8 Bozsikrisz válasza:
Utolsó előtti vagyok, utolsónak:
Nem azt írtam, hogy a vidéki kutyák ok nélkül kevesebb ideig élnek, hanem pont az, hogy ott a nénikét, bácsikát nem érdekli (nem tudja) hogy a csirkecsont milyen szilánkos, és hogy a kutyája belepusztulhat abba, ha ezt adja neki. Márpedig az én nagymamám adta minden kutyának, hiába mondtam, hogy nem kéne...az utolsó kutya egy foxi volt, 2 évesen pusztult el, mert bélcsavarodást kapott.
8/8 anonim válasza:
A kutyának inkább csak kisebb méretű csontot adj mint pl.: a csirke szárny csont, de viszont mikor a kutya a fogait váltja akkor nagyon jól jön a velős csont mivel evvel elősegíted a fogai gyorsabb hullását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!